Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-07-2010

Onderzoek naar schietincident in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Het Arrestatie Team heeft vanmorgen op de Tilburgseweg, in zijn auto, een 43-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht vannacht in een woning, met een vuurwapen te hebben geschoten. Zijn vriendin die in de woning was, raakte niet gewond.

Vannacht werd omstreeks 03.30 uur gemeld dat in een woning in
Sprang-Capelle een schot gelost was. De dader was daarna in zijn auto gestapt en weggereden. De vrouw die ook in de woning verbleef op dat moment, was niet gewond geraakt. De dader was vermoedelijk haar vriend. Het onderzoek naar dit schietincident heeft vanmorgen rond 11.30 uur geleid tot de aanhouding van de vermoedelijke schutter, een 43-jarige man uit Sprang-Capelle. De verdachte is ingesloten. Het is voor de recherche nog niet duidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. Vanmiddag werd onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie een doorzoeking in de woning ingesteld.

Knapen stelen vlag

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.50 uur op aanwijzing van een getuige een 18-jarige knul uit Oosteind aangehouden omdat hij op de Ridderstraat in een mast was geklommen en vervolgens de vlag had gestolen. Een vriend van hem, een 17-jarige knul eveneens uit Oosteind werd op het bureau aangehouden toen hij navraag kwam doen. Hij bleek geholpen te hebben. De vlag werd achterop de fiets van de 18-jarige verdachte aangetroffen. Het was volgens hen een uit de hand gelopen geintje. Ze werden na verhoor rond 04.30 uur weer in vrijheid gesteld. Ze krijgen een proces-verbaal.

Dronken automobilist betrapt in Andel

ANDEL: Vannacht is omstreeks 02.00 uur op de Gezetstraat een 22-jarige man uit Veen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist is een beginnend bestuurder, omdat hij korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft. Hij blies 420 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij schatte zijn alcoholgebruik over de laatste 24 uur op 10 tot 15 flessen bier.

Pony overleeft aanrijding niet

GIESSEN: Een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg is vannacht omstreeks 03.30 uur met zijn auto op de Provinciale weg in aanrijding gekomen met een pony. Het dier, dat op een donker stuk voor de betrokken auto overstak, heeft het ongeval niet overleefd. De eigenaar van de pony is niet bekend. Een dierenarts kwam ter plaatse

Politie onderzoekt inbraak supermarkt

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 02.10 uur ingebroken in een
supermarkt aan de Patrijslaan. De inbrekers hebben een winkelruit ingeslagen. Uit de zaak zijn sigaretten gestolen. De politie stelt een onderzoek in.


Laatst gewijzigd 31-07-2010 15:52 | © Regio Midden en West Brabant |