Ingezonden persbericht


PICKNICKKLEED VAN 14 x 14 METER EN SCHRIJVERS OP DE SCHOMMEL

Duizel in het park maakt Vroesenpark duizelingwekkend

Op 31 juli en 1 augustus vindt voor de tweede keer Duizel in het park plaats, het festival met kunst en verhalen die je laten duizelen in het Vroesenpark in Rotterdam. Ook het park zelf duizelt: het maakt een caleidoscopische metamorfose door. Overal komen toegangspoorten zodat de bezoeker steeds een nieuwe wereld in kan stappen; er komt een picknickkleed van 14 x 14 meter en schrijvers zoals Esther Gerritsen en Mustafa Stitou treden op in een schommelconstructie of een drijvend huisje.

Schrijvers op de schommel

Wat is heerlijker dan om je op een zomerse dag zittend op het gras mee te laten voeren door iemand die je voorleest? De bezoeker van Duizel in het park kan zich ook dit jaar laten meenemen in de werelden van bekende en onbekende schrijvers zoals door de bloedstollende sprookjes van Rodaan al Galidi, en de verbeelding van Stefan Brijs (Be). Ook Saskia de Coster (Be), Tjitske Jansen, Esther Gerritsen, Elke Geurts, Mustafa Stitou en Peter Verhelst (Be) treden op tijdens Duizel in het park 2010. Voor hen ook een spannende ervaring: ze treden op vanuit een schommel of een drijvend huisje!

De geheimen van het Vroesenpark

Tijdens Duizel in het park komt 'De Geheime Orde van het Vroesenpark' bijeen. Via de Orde krijgt de bezoeker twee dagen lang een kijkje in de mysterieuze kant van het park. Er is een biechtstoel waar je kunt luisteren naar geheimen van het park, een grote schatkaart waar alle bijzondere plekken op aangegeven staan en een Geheimenbos. Iedereen kan lid worden van 'De Geheime Orde van het Vroesenpark' door je geheim, klein of groot, anoniem te delen door middel van een geheime kijkdoos. Haal deze op bij een van de ophaalpunten (zie www.powerboat.nl of www.duizelinhetpark.nl) en hang het op in het Geheimenbos, samen met de andere geheimen.

'n Bord voor de kop

Een succesproductie van Oerol is nu te zien tijdens Duizel in het park: 'n Bord voor de kop van Ola Szostak en Willemijn Schellekens. De bezoeker wordt aangetrokken door tafelgeluiden: geroezemoes, flarden van gesprekken, getik van bestek, gelach, wijn die wordt ingeschonken, een glas dat omvalt. Wat is er gaande? Is er een feestje, een familiediner, een vergadering, een bruiloft of een begrafenis? Een lange tafel is gedekt met verhalen en gebeurtenissen. Schuif aan en kruip in het hoofd van een van de 12 gasten.

Genomineerd voor De Gouden Grasspriet 2010
Uitgaansmagazine NL10 is op zoek naar het beste kleine, maar o zo fijne, zomerfestival van de stad. Festivals waar je heerlijk met je voeten in het gras kunt zitten, waar je je vrienden ontmoet en waar het altijd gezellig is.⤨Wie wordt de winnaar van de Gouden Grasspriet 2010?⤨Het publiek bepaalt het door te stemmen op www.goudengrasspriet.nl.

Duizel in het park prikkelt alle zintuigen!

Zaterdag 31 juli 13.00 tot 23.00
Zondag 1 augustus 13.00 tot 21.00
Locatie: Vroesenpark, vlakbij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

www.duizelinhetpark.nl