ROCKIT Open Air 2010 - Laatste info


MAARSSEN, 20100729 -- Nog slechts een paar nachtjes slapen en dan gaan de poorten van de grote muzikale speeltuin, die ROCKIT Open Air heet, voor de 6e keer open. Terwijl er hard gewerkt wordt aan de laatste voorbereidingen en het festival terrein aan de Maarsseveense Plassen steeds meer vorm krijgt volgen hier nog wat allerlaatste festival updates en praktische informatie.

Line up / Timetable
Vanaf 11:00 uur staan verschillende artiesten en DJ's zoals Jeff Mills, James Zabiela, Dr. Lektroluv, Michel de Hey, Ben Sims, Dimitri, Etienne de Crecy, Ilario Alicante, Shameboy, Erick E, Oscar Mulero, Layo & Bushwacka!, Benny Rodrigues, Sandy Rivera en nog veel meer klaar om iedereen een meer dan geweldige dag te bezorgen.
De timetable is enkele weken geleden al bekendgemaakt. Heb je `m gemist? Check dan de site van ROCKIT Open Air (www.rockit.nl).

1 minuut stilte
Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van afgelopen weekend tijdens de Love Parade zal er om 20:00 uur één minuut stilte worden gehouden op het hele terrein. Wij staan even stil bij deze tragische gebeurtenis die opeens heel dichtbij was. Na de minuut stilte wordt er doorgefeest worden zoals het ook bedoeld was op de Love Parade, jaren lang het boegbeeld van de Elektronische Dansmuziek. Love Rules.

Afterparties
Na het festival zijn er natuurlijk weer de gebruikelijke afterparties in Club Poema (Utrecht) en Studio 80 (Amsterdam). Beide afterparties beginnen om 23:00 uur.

ROCKIT Open Air Afterparty
Club Poema
Drieharingenstraat 22, Utrecht (op loopafstand vanaf de pendelbus)
Line-up: Oscar Mulero (ES), Surgeon (UK), Remy, Darko Esser, Wesdex,
Kaarten á ¤ 15,- (excl. fee) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.fca.nl en www.rockitopenair.nl.

BLABLA invites ROCKIT Open Air
Studio 80
Rembrandtplein 17, Amsterdam
Line-up:
Room 1: Jamie Lie-A-Kwie, Layo & Bushwacka! (UK), Daniel Sanchez
Room 2: Sebo K (DE), Michel de Hey
Kaarten á ¤ 15,- (excl. fee) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.blablarec.com/tickets.

Kidult Camp
Kom langs bij het bonte gezelschap aan creatievelingen in het Kidult Camp. Dit is dé plek om het kind in je naar boven te halen. Doe mee aan een van de ludieke spelletjes, verkleed- schilder of kleisessies van Uit je Doek! Waag een gokje bij de Juicy Sisters, bemachtig een prachtige cadeau door een hilarisch opdracht uit te voeren bij de Voor Wat Hoort Wat-caravan.

Parkeren
Parkeren kan op de parkeerplaats van de Maarsseveense Plassen. Er is een extra parkeerterrein ingericht op 5 minuten loopafstand. Let op! Er wordt streng gecontroleerd op foutparkeerders (i.v.m. doorstroom routes van de brandweer), dus volg de instructies van de verkeersregelaars.

Pendelbussen
Vanaf het Jaarbeursplein op station Utrecht Centraal worden pendelbussen ingezet om je naar de Maarsseveense plassen te brengen en terug. De opstapplek voor de pendelbussen is voor de ingang van de Jaarbeurs (Utrecht Centraal, uitgang Jaarbeurs zijde) en rijden een paar keer per uur (gemiddeld +/- elke 15 minuten).

Treinen
Er rijden de hele nacht treinen van Utrecht Centraal naar de verschillende grote steden in het land.

Lockerbox
Op het festivalterrein zijn kluisjes van Lockerbox. In de kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Het principe is intussen bekend.

Het weer
De weersvoorspelling verandert per dag en er is kans op een bui. Bij regen zijn er gratis poncho's verkrijgbaar bij de bar. Mocht het 's ochtends bekend zijn dat er een bui langs komt, dan krijgen bezoekers de poncho's bij de entree uitgedeeld. Op het moment van schrijven wordt het een zonnige dag, 21 graden met een wolkje, maar geen regen. Heerlijk festivalweer. Hou de verschillende weersites in de gaten.

Drank- en Drugsbeleid
Bij ROCKIT Open Air is er een "zero tolerance" beleid. De controle hierop is aangescherpt dus houd er rekening mee.

De organisatie wenst alle bezoekers een memorabele dag toe met veel plezier, veel vermaak maar bovenal met veel goede muziek!

Kaarten á ¤ 45,- (excl. fee) zijn nu nog verkrijgbaar via www.fca.nl, www.rockitopenair.nl. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij alle Primera winkels in het land. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar aan de deur.

ROCKIT Open Air - Never Grow Up!
Zaterdag 31 juli 2010
Maarsseveense Plassen, Maarssen (Utrecht)
Open: 11:00 - 23:00


Volg ROCKIT Open Air ook op Twitter of Facebook voor de laatste festival updates!

Meer info:
www.rockitopenair.nl
www.fca.nl





Ingezonden persbericht