Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

30 juni 2010

Eerste testritten gisteren op Zandvoort
Carlo van Dam met Nuon Solar Team naar Suzuka

ZANDVOORT - Het Nuon Solar Team heeft gisteren (29 juni jl.) op het circuit van Zandvoort Carlo van Dam gepresenteerd als nieuwste aanwinst in de voorbereiding voor de Suzuka Dream Cup. Met een tweevoudig Formule 3-kampioen achter het stuur van Nuna5 heeft het team het volste vertrouwen in een goede uitkomst van de prestigieuze solar-race in Japan aankomende zomer.

Nu de auto op meerdere vlakken is aangepast om Nuna5 een echte circuitauto te laten zijn, heeft het Nuon Solar Team autocoureur Carlo van Dam aangetrokken om Nuna5 zo zuinig en zo snel mogelijk over het Japanse circuit te laten rijden. Carlo vormt samen met zijn Nuon Solar-teamlid en ervaren amateurcoureur Jan Willem van Gent het duo dat Nuna5 tijdens de Suzuka Dream Cup op 31 juli en 1 augustus zal gaan

besturen. Carlo maakte in 2008 furore in Japan door na een indrukwekkende reeks overwinningen de natio- nale Formule 3-titel te winnen als fabriekscoureur van Toyota, terwijl hij voor Subaru goed presteerde in het GT-kampioenschap. Het circuit van Suzuka kent hij dan ook als geen ander.

Raceleider Geert Kroon is erg blij met Carlo en de mogelijkheden die hij biedt om Nuna5 nog zuiniger te laten rijden: "Tijdens de test op Zandvoort zagen we al dat de coureur een enorm belangrijke factor is in het verbruik van de auto. Juist tijdens een race met veel bochten is het fantastisch om een coureur te hebben die alles weet over ideale lijnen." Dankzij de race-ervaring die Carlo heeft opgedaan in Japan is hij ook in het land van de rijzende zon een bekendheid. Monteur Bart van Riessen: "We hopen natuurlijk dat de Japanse solar-teams daar een beetje bang worden! We hebben niet alleen een fantastische auto, maar ook nog eens een Nederlandse topcoureur die op hun grondgebied F3-kampioen is geworden". Carlo is ook te spreken over de samenwerking: "Nuna5 is natuurlijk een compleet andere auto dan de auto's waar ik normaal in rijd. Het is voor mij dan ook een unieke ervaring om eens met een zonnewagen in Japan te mogen rijden."

De Suzuka Dream Cup is de grootste circuitrace voor zonnewagens. Tijdens deze race zal Nuna5 niet 3000 kilometer door de woestijn rijden, maar op een bochtig circuit tussen een groot aantal deelnemers racen. De Suzuka Dream Cup heeft ongeveer 40 deelnemers, voornamelijk uit Japan. Veel Japanse auto's zijn speciaal gebouwd voor deze race en hebben dus een flink voordeel. Desondanks gaat het Nuon Solar Team voor een toppositie en acht het een positie bij de eerste vijf teams haalbaar.

END