'Wij zochten naar een onderscheidende vorm van wellness'


Uniek wellnessresort in de vorm van een boot in gebruik genomen

MILL, 20100731 -- Op zaterdag 31 juli is de Wellnessboot op het terrein van Fitland aan de Hoogveldseweg in Mill officieel in gebruik genomen. In het weekend daarvoor hebben ruim 600 personen het wellnesscomplex uitgebreid getest en hun reacties doorgegeven. Nadat de afgelopen week alle reacties zijn verwerkt en de laatste werkzaamheden zijn afgerond is de Wellnessboot klaar voor gebruik. Dit vijfenveertig meter lange en vier verdiepingen tellende wellnessresort in de vorm van een boot is door de uitstraling en inrichting uniek in zijn soort.

"Het idee van deze Wellnessboot is al zo'n tien jaar oud," vertelt Fitland directeur Maarten van Kempen. "Ik zocht naar een onderscheidende vorm om wellness te exploiteren. Daarbij bedacht ik me dat mensen vaak een jacht associëren met luxe, onspannen en water. Dat alles hoort ook bij wellness en vandaar deze Wellnessboot." De 48-jarige ondernemer heeft eerst geprobeerd een bestaande boot naar Mill te halen. "Dat bleek technisch niet haalbaar. Een bestaande boot zou dan in stukken hier naar toe moeten komen. Uiteindelijk hebben we twee jaar geleden besloten zelf een boot te bouwen en dit is het resultaat."

En het resultaat mag er zijn. Op het terrein van Fitland waar ook een groot sport, party en evenementencentrum te vinden is plus hotel Dormylle en een vliegtuig met luxe hotelsuites, is de Wellnessboot een heuse blikvanger. Maarten van Kempen: "We gaan nu op het terrein nog aan de slag met het realiseren van een parkeerdek, het bouwen van een extra hotelblok en het verplaatsen van restaurant Des Werelds." Maar voor het zover is zal de 3000 vierkante meter grote Wellnessboot, die ruimte kan bieden aan ruim 350 bezoekers, nog uitgebreid worden met een beautyresort. "Dat zal op 1 december aanstaande open gaan. Hier vindt men dan 12 behandelruimtes voor onder andere massages en beautybehandelingen, een zout-rustruimte, diverse zonnebanken en extra kleedruimtes."

Aanbod Wellnessboot:
In de Wellnessboot vindt u o.a. een Kruidenbad, Binnenzwembad, Relaxruimtes, een Infrarood sauna, Sanarium met kleurentherapie en een 90 graden sauna. Maar ook ontbreken een Mint stoombad, Panorama sauna met eucalyptusgeur, diverse Afkoelzones en een restaurant niet. Buiten biedt de Wellnessboot naast een zwembad ook een Opgietsauna met open haard, een Warm en koud dompelbad, Whirlpool en een sauna grot met o.a. een Kruidentempel en Zoutstoombad. Relaxen kunt u er ook op het terras, zonnedek en ligweide.

Kijk voor meer informatie op www.wellnessboot.nl. Voor meer informatie en reserveringen kunt u ook bellen met tel. 0485-471717.