KNHS

EK Pony's: Nederlands team vierde na zware cross

31 juli 2010


BISHOP BURTON (KNHS) - Dat het EK eventing voor Pony's geen dressuurwedstrijd zou worden, was na de eerste verkenning al duidelijk. De dikke en technische cross in het Engelse Bishop Burton bleek inderdaad zeer selectief. Een kwart van de 49 deelnemers kwam niet aan de finish, 24 combinaties crosten zonder hindernisfouten, waarvan zes binnen de tijd.

Drie Britten floten foutloos en snel rond, maar ook Leontine Bruin voegde zich bij het topgezelschap. De jonge amazone uit Wilp klom daarmee op naar de elfde plaats in het tussenklassement. Een mooie uitgangspositie met het springen nog voor de boeg. Leontine en haar hengst Knock Out werden dit voorjaar KNHS-indoorkampioen springen in de klasse Z-DE. Ook Milou de Hoon met Camila van Stal Romano en Femke van Roekel met haar super trouwe Batman reden de terreinproef foutloos, maar ze liepen tijdfouten op. Milou maakte een grote sprong in het klassement en staat nu 23e, Femke is 26e.

Teamlid Pascalle van Boxtel verging het minder goed. Ze kwam met haar pony Quinn de l'Eguille ten val, stond wel weer snel op haar benen, maar heeft naar alle waarschijnlijkheid haar sleutelbeen gebroken. Het Nederlandse team staat na de cross vierde, op behoorlijke afstand van België. Slechts vijf van de negen teams zijn nog in de strijd.

De individuele deelneemster Edith Chardon kon met Bovenheigraaf's Carlo haar tweede positie in het tussenklassement niet vasthouden. Ze moest bij hindernis 4 - een dubbelsprong van ovale bloembakken - drie weigeringen incasseren.

Zondag wordt het EK afgesloten met de keuringen en het springen voor de eventers, de individuele springfinale over twee manches en de Kür op muziek voor de beste vijftien dressuurcombinaties.

De biografieën van alle ruiters zijn te vinden op: www.knhs.nl/mediaguide

Klik hier voor de uitslagen van het EK Pony's

Nederlandse afvaardiging:

Eventing:
Pascalle van Boxtel (Vlijmen) - Quinn De lEquille (v. Priory Fireflight)
Leontine Bruin (Wilp) - Knock Out (v. Krimh)
Edith Chardon (Den Hoorn) - Bovenheigraafs Carlo (v. Molenaars Golden King)
Milou de Hoon (Baarle Hertog, B) - Camila van Stal Romano (v. Apollo van Heel)
Femke van Roekel (Ede) - Batman (v. Wicked Courtjester)