Gemeente Venray



27 juli 2010

Kermisgangers maken in Venray kans op reis naar VS

Naar de kermis én naar Las Vegas

Bezoekers aan de kermis in Venray beleven gegarandeerd een gezellige middag of avond. Maar ze maken ook nog eens kans op een reis voor twee personen naar Las Vegas! Die trip vormt dit jaar de hoofdprijs van de kermisloterij.

De kermisloterij is opgezet door de Venrayse horecaondernemers, de gezamenlijke kermisexploitanten en reisbureau Vice Versa uit Venray. Loten krijgen bezoekers aan de kermis gratis als ze kaartjes kopen voor de attracties. Dinsdag 3 augustus, om 20.30 uur vindt de trekking plaats. Dat gebeurt bij café De Koets in het Schoutenstraatje. Naast de hoofdprijs zijn er natuurlijk nog mooie andere prijzen te winnen.

George Reemer Publieksprijs

De mooiste kermisattractie van Venrayse kermis wint elk jaar de George Reemerprijs. Het is een publieksprijs dus de bezoekers van de kermis bepalen zelf wie de prijs krijgt. Dat gebeurt voor het eerst via e-mail. Welke attractie of verkoopzaak vindt u de mooiste van de kermis in Venray? Mail de naam naar helene.busser@venray.nl. Er zijn drie categorieën: grootvermaak (de grote attracties), kindervermaak en verkoopzaken. Kermiswoensdag om 11.00 uur 's ochtends, als de exploitanten met koffie en vlaai op het gemeentehuis de kermis evalueren, wordt de winnaar van de George Reemerprijs bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een leuke prijs.

De ritprijzen voor de attracties zijn dit jaar als volgt: grootvermaak EUR 1,80 per rit, kinderattracties EUR 1,00. Enkele attracties mogen een hogere ritprijs rekenen. De Spuk kost EUR 2.50, een sprong met de Bungee EUR 7,50 en een kaartje voor Around the World mag EUR 3,00 kosten.

Logo

De Venrayse kermis wordt vrijdag 30 juli geopend. Deken Harry Smeets wandelt zoals elk jaar langs de attracties om ze in te zegenen. Zijn wandeling wordt muzikaal begeleid door beiaardier Rosemarie Seuntiëns die van 13.30 tot 14.30 uur het carillon van de Grote Kerk bespeelt.

Tijdens de opening op vrijdag 30 juli wordt ook bekend gemaakt welke leerling van een Venrayse basisschool het kermislogo van dit jaar heeft ontworpen. Alle basisscholen konden meedoen aan deze wedstrijd. De winnaar en heel veel andere kinderen gaan samen met kermiswethouder Ike Busser vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur de attracties eens uitproberen.

EHBO

De kermis in Venray kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Als er toch iets misgaat zijn politie of EHBO snel ter plekke. De politie heeft haar mobiele post weer ingericht in de Schoolstraat. De EHBO mag van de directie haar intrek nemen in de schouwburg. De post is bereikbaar via de achteringang in De Bleek, vlakbij de mobiele politiepost.

Nog meer weten van de kermis in Venray? Kijk op de website: kermisvenray.com.