Gemeente Diemen


Problemen waterleiding Schelpenhoek

Nader onderzoek naar problemen met waterleiding In de nacht van 29 op 30 juli is de waterleiding tussen Schelpenhoek 87 en 89 gesprongen. Waternet is direct in actie gekomen en heeft de watertoevoer kunnen afsluiten. Voor de getroffen bewoners zijn noodvoorzieningen getroffen. Inmiddels is de watertoevoer naar de meeste woningen weer hersteld. Een aantal woningen had uit voorzorg vanaf vrijdag tot vandaag van Waternet een dringend advies gekregen om het water niet te drinken. Waternet heeft tot maandag 2 augustus regelmatig monsters genomen om de kwaliteit te controleren. Vandaag is bekend geworden dat het water weer overal voor gebruikt mag worden. Nader onderzoek
Zowel voor de gemeente als voor Waternet is de oorzaak van de leidingbreuk op dit moment onduidelijk. Onderzocht wordt nu of er een verband is met de rioolproblemen eerder dit jaar, waarbij een chemische stof in het riool terecht is gekomen. Vanaf dinsdag 3 augustus worden er door medewerkers in beschermende kleding sleuven gegraven om de staat van andere leidingen te controleren en worden er monsters genomen. De straat blijft ter hoogte van Schelpenhoek 78-89 nog enige tijd afgesloten.
Vragen?
Heeft u nog vragen over de waterkwaliteit? Dan kunt u contact opnemen met Waternet, telefoon 0900-9394. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. U kunt ook terecht bij het Klant Contact Centrum van de gemeente, bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur op telefoonnummer 31 44 888.

---