Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 03-08-2010

Babbeltruc

VEENENDAAL In twee dagen tijd werden zeker drie bejaarden het slachtoffer van een babbeltruc, waarbij enkele vrouwen met een smoes de woning binnen kwamen.

Op vrijdag 30 juli sloegen enkele vrouwen toe bij een 80-jarige vrouw op het Boompjesgoed, op zaterdag 31 juli gebeurde dit bij een 81-jarige man op de Zonnebloemstraat en bij een 87-jarige vrouw op de Zandstraat. In alle gevallen kwamen de vrouwen de woning binnen met een smoesje, terwijl vervolgens de bewoner aan de praat werd gehouden, werd de woning kennelijk door de andere(n) doorzocht. Daarbij werden onder andere geld en bankpassen gestolen.

In alle gevallen betrof het twee of drie lichtgetinte vrouwen van begin 20 jaar. Aan getuigen die de vrouwen op vrijdag/zaterdag op of in de omgeving van het Boompjesgoed / Zonnebloemstraat / Zandstraat hebben gezien of die het slachtoffer van hen zijn geworden, maar daar nog geen aangifte van bij de politie hebben gedaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Vernielingen door dronken jongeren

DOORN Onder invloed van de nodige alcohol pleegden enkele jongens in de vroege ochtend van dinsdag 3 augustus meerdere vernielingen.

Rond 04.20 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren op de Bergweg / Amersfoortseweg met straatmeubilair zou gooien. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een jongen probeerde een lantaarnpaal om te trekken en twee tegen een verkeersbord stonden te schoppen. De agenten hielden het drietal, twee jongens van 16 en 17 jaar uit Doorn en een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede, aan.

Bij het nalopen van de route van de verdachten zagen agenten dat onder andere een tuinlamp was vernield, een grote plant uit de grond was getrokken en bloemtrossen van planten waren gerukt. Het drietal was overduidelijk onder invloed van alcohol. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.