Politie Flevoland

Man aangehouden na bedreiging

Almere, 03-08-2010 o Maandagmorgen 2 augustus rond 09:30 uur heeft de politie in Almere een 31-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van bedreiging en het in bezit hebben van een vuurwapen. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Even daarvoor kreeg de meldkamer van politie een melding dat er een bedreiging had plaatsgevonden tussen man en vrouw in de Eekhoornstraat te Almere. De man zou al de hele week onder invloed zijn van alcohol en de vrouw met de dood hebben bedreigd. Op het moment dat de man een boodschap deed kon de vrouw de woning ontvluchten. Ook gaf de aangeefster aan dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Daarop zijn direct diverse eenheden van politie richting de woning gegaan. Ook werd een speciale aanhoudingseenheid gealerteerd in verband met een vuurwapengevaarlijke verdachte. De eenheden hebben de woning ingesloten, in afwachting van de aanhoudingseenheid. Dat bleek naderhand niet nodig omdat de verdachte uiteindelijk zelfstandig naar buiten kwam en kon worden aangehouden door agenten ter plaatse. De man bleek inderdaad in het bezit van een vuurwapen. De 31-jarige verdachte uit Almere is in verzekering gesteld en zit nog vast. De aangeefster heeft aangifte gedaan.

Noot aan de redactie:

Het incident ligt in de relationele sfeer. In het belang van het slachtoffer zijn wij derhalve terughoudend met het verstrekken van informatie omtrent privé omstandigheden.