Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Politie onderzoekt geweldsincident                |

De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich in de nacht van maandag op dinsdag 3 augustus heeft voorgedaan bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Didam. Twee mannen zouden daar een besloten feestje hebben verstoord en diverse vernielingen hebben aangericht. De politie heeft de verdachten aangehouden.


Het incident werd omstreeks 00.30 uur gemeld bij de politie. Er was een besloten feestje gaande op bovengenoemde locatie en twee niet uitgenodigde mannen zouden dit hebben verstoord. Eén en ander was uitgemond in een vechtpartij tussen de twee mannen en genodigden van het feest. Hierna verlieten beiden de locatie. Later in de nacht zou het duo zijn teruggekomen om vervolgens enkele vernielingen te plegen bij de horecagelegenheid. De politie heeft de twee verdachten, een 31-jarige man uit Doetinchem en een 24-jarige man uit Wehl, aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Eibergen - Beboet voor rijden tijdens rijontzegging       |

De politie heeft maandagochtend 2 augustus een 40-jarige automobilist uit Eibergen voor een tweede keer in een week tijd bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


De politie had de automobilist al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Uit deze controle bleek toen dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen. Nu zagen agenten de man weer rijden. Ook deze keer kreeg de Eibergenaar een boete. Daarbij werd hem ook aangegeven, dat bij een derde keer zijn auto in beslag zou worden genomen.

|     |Doetinchem - Woninginbraak                                |

Bij een woning aan de Slotlaan in Doetinchem is ingebroken. Er werden onder meer een televisie en meerdere laptops weggenomen.


De inbraak werd maandagochtend 2 augustus ontdekt en gemeld. Men is de woning binnen gekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


Tips


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.
Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

|     |Aalten - Politie stelt onderzoek in naar explosie         |

De politie is een onderzoek gestart naar een explosie die in de nacht van zaterdag op zondag 1 augustus plaatsvond op de Koopmanstraat in Aalten. Hierbij zijn diverse ruiten van omliggende woningen vernield en liepen meerdere auto's die in de buurt geparkeerd stonden, schade op.


De explosie werd omstreeks 03:30 uur gemeld. De knal zou echter enige tijd eerder al door diverse getuigen gehoord zijn. Door de explosie werden ook enkele straatklinkers vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen en/of mensen die andere informatie hebben dat met de explosie in verband kan worden gebracht, contact met haar op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --