Politie Hollands Midden

Gouda - Overval op computerwinkel

Gouda, 03-08-2010 o Dinsdagochtend 3 augustus, omstreeks 10.20 uur, is een computerwinkel aan de Bosweg overvaller door drie getinte jongens.

De jongens waren gemaskerd en dreigden de eigenaar van de winkel met een vuurwapen gelijkend wapen. De eigenaar verweerde zich en de jongens kozen het hazepad. Zonder buit zijn ze weggerend, eentje in de richting van de Jan Philipsweg en de andere twee in de richting van de Klimopstraat. De eigenaar heeft direct de politie gebeld. In de omgeving werd gezocht naar de daders, helaas zonder resultaat.

Burgernet Een burgernetbericht werd verstuurd om duizenden extra oren en ogen te attenderen op de drie voortvluchtige daders. Het signalement van de daders luidde: één jongen droeg een blauw jack met de tekst Frimex, de tweede een zwart/blauw jack en de ander een zwarte jas. Het burgernetbericht leverde één melding op. Een burgernetdeelnemer had jongens gezien die aan het signalement voldeden. De politie is direct naar de lokatie van de melding gereden, maar trof geen jongens aan.

Tijdens de overval zijn fietsers voorbij de winkel gereden. Heeft u iets gezien, voor of na de overval, neem dan contact op met de recherche van Gouda op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan naar 0800-7000.

Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet. De technische recherche doet in de winkel onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten sporen.