Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 3 augustus 2010

|     |Harderwijk - Diefstal zuigflesje                          |

De politie heeft maandag 2 augustus een 24-jarige vrouw uit Ermelo verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw had bij een drogisterij aan de Vuldersbrink in Harderwijk een zuigflesje gestolen en was door het winkelpersoneel daarvoor aangehouden.


De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding van de diefstal. Door het winkelpersoneel was gezien dat de vrouw een zuigflesje uit de drogisterij had weggenomen zonder hiervoor te betalen. Buiten de winkel werd ze hierop aangesproken en de politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau. Daar legde de vrouw een bekennende verklaring af over haar daad. Het flesje werd teruggegeven aan de winkel en de vrouw kreeg een winkelverbod. Met een boete is de vrouw weer heengezonden.

|     |Vaassen - Verdachte van winkeldiefstallen aangehouden     |

De politie heeft maandag 2 augustus een 22-jarige man uit Vaassen aangehouden. De man wordt ervan verdacht verscheidene winkeldiefstallen te hebben gepleegd bij winkels aan de Kosterstraat in Vaassen.


De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding dat winkelpersoneel van een supermarkt aan de Kosterstraat achter een vluchtende winkeldief aan zat. Agenten zagen op de Laan van Fasna een man fietsen achtervolgd door de supermarktmedewerker. De politie heeft de fietser aangehouden. De man bleek een fles drank en twee scharen bij zich te hebben die van diefstal afkomstig waren. De scharen kwamen van de supermarkt en de fles drank van een slijterij. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek de man in een winkel een tas te hebben achtergelaten met spullen die hij daar gestolen had. Deze zijn aan de winkelier teruggeven. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Epe - Woninginbraak                                       |

Bij een woning aan de Tongerenseweg in Epe is er ingebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.


De inbraak werd maandagmiddag 2 augustus ontdekte en gemeld. Men is de woning binnen gekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Tips


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.
Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.