Antillenhuis


Samenwerking Fundashon Bon Intenshon en Stichting Tophonkbal Sparta-Feyenoord

Op 30 juli jl. is er een samenwerkingscontract ondertekend door de Fundashon Bon Intenshon (FBI) en de Stichting Tophonkbal Sparta-Feyenoord.

De samenwerking tussen de Curaçaose en de Rotterdamse Stichtingen is het resultaat van de gezamenlijke wens om sociale en maatschappelijke betrokkenheid te tonen via sport.

Het Rotterdamse Hoofdklasseteam Sparta-Feyenoord wordt het restant van dit seizoen en de komende drie seizoenen gesponsord door de FBI. De spelers hebben sinds kort "Curaçao" op de voorkant van hun shirts staan.

Het project bestaat onder andere uit het opleiden van Antilliaanse jeugdspelers en trainers. Vanuit Sparta-Feyenoord zal er op reguliere basis expertise worden geleverd om op structurele wijze het (jeugd-) honkbal op de Nederlandse Antillen naar een hoger niveau te tillen. FBI is met name actief op het terrein van het creëren van betere kansen voor jongeren in achterstand situaties. Dit honkbalproject is een prachtig voorbeeld van investeren in de (kansarme) jeugd, zodat zij kunnen doorstromen naar een kansrijke toekomst, eventueel als profhonkballer of in elk geval als sportieve volwassene.

Sparta-Feyenoord is een gemengde Antilliaans-Nederlandse Honkbalvereniging, met zo'n 350 leden. Met de hoofdsponsoring met de naam Curaçao groeien de trots en het imago van de Antilliaan. Immers het idee is om aan te tonen dat Antillianen ook presteren en bijdragen aan een positieve maatschappij. (voor meer informatie over de honkbalvereniging, zie: www.sparta-feyenoord.nl)

De ondertekening werd door velen bijgewoond op het cruiseschip de SS Rotterdam aan het Katendrechtse Hoofd te Rotterdam, waaronder Raymond Labad, die de inleiding verzorgde en MC van de bijeenkomst was, Papito Zielinski, Voorzitter Stichting Tophonkbal Sparta-Feyenoord, Clark de Windt, namens de Stichting Fundashon Bon Intenshon, Gevolmachtigde Minister van Aruba, Edwin Abath, Sidney Kock, Voorlichter Arubahuis, Marije Berkhouwer, Hfd. Voorlichting Antillenhuis, Hans Beekers, teammanager Sparta-Feyenoord, Hudson John, oud honkbalspeler, Hamilton Richardson, oud honkbalspeler, Gilbert Wawoe, Alwin Toppenberg, de heer Marsie Jonkers "hoofd Programma Organisatie Transitieproces", aanwezig namens Directie Koninkrijksrelaties van het Ministerie BZK, Ana Alcantara (gemeenteraadslid PvdA Amsterdam), Marushka Gijsbertha (Gemeenteraadslid PvdA Capelle a/d IJssel), Glenn Helberg (voorzitter OCAN), Oud-Tweede Kamerlid Hubert Fermina, Chris Ruijters (beleidsadviseur Sport en Recreatie, namens de deelgemeente Rotterdam Feijenoord), Curaçaose zanger/entertainer Lou Prince, Koningin van het Zomercarnaval Laila Blancheville, Mario Evertsz en nog vele anderen.