Onafhankelijke expert-videoreviews via YouTube


Digital Movie vertelt over 3D-tv via films als service naar consumenten

AMERSFOORT, 20100803 -- Vanaf heden geeft de redactie van Digital Movie, het tijdschrift over hardware voor bewegend beeld, haar objectieve mening over nieuwe producten in korte redactionele videoreviews. Hiermee biedt Digital Movie consumenten extra service: de expert legt iets bondig en objectief uit, waarna ze gemakkelijker een beslissing kunnen nemen. De eerste reviews betreffen de LG 55LX9500; één filmpje gaat puur over 3D-tv, waarbij dit toestel als voorbeeld wordt gebruikt. Daarnaast is er een uitgebreidere review over de 55LX9500 zelf. De films zijn te bekijken op digitalmovie.nl/review of via het DigitalmovieScala-kanaal op YouTube.

Ashja Bosboom, marketing directeur Digital Movie: "Tien keer per jaar schrijven we over producten en geven we onze mening daarover. Dit doen we zowel in print als online. De kennis binnen onze redactie is enorm, de stap naar online videoreviews is dan ook snel gemaakt. We hebben het niet alleen over producttesten, maar bijvoorbeeld ook over een specifieke ontwikkeling. In dit geval hebben we met redacteur Ad Bijleveld en LG twee films gemaakt, één over 3D in het algemeen en één over de LX9500 zelf. We hebben het apparaat als eerste in Europa ter test gekregen en grepen de gelegenheid aan om deze ook via YouTube te publiceren."

Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG legt uit: "We merken dat veel consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Ze weten vaak niet op welke eigenschappen ze moeten letten bij aankoop, noch dat 3D een onderdeel is van een goede lcd-tv. We zijn altijd op zoek naar manieren om ontwikkelingen duidelijk over te brengen en weten uit ervaring dat YouTube een perfect kanaal is. Het idee van Digital Movie om onze nieuwste tv behalve in het blad ook te testen via video, sluit zeer goed aan bij onze communicatiedoelen."

Over Digital Movie
Lezers van Digital Movie vinden in het tijdschrift uitgebreide tests over de nieuwste camcorders, tv's (LED, lcd, plasma, 3D) en projectoren. Ook beeldondersteunende producten zoals Blu-ray, HD-recorders, homecinema, luidsprekers, NAS en mediaspelers komen aan bod. Digital Movie brengt overzicht in de vele ontwikkelingen binnen de consumentenelektronica, vanaf nu dus niet meer alleen in het tijdschrift en via de online uitgave, maar ook als online video.

Het blad verschijnt tien keer per jaar zowel op papier als 100% identiek online met vele extra's zoals films, links en downloads. Alle uitgaven zijn online te raadplegen.

Digital Movie





Ingezonden persbericht