Gemeente Vlaardingen


Roze feest op de kinderboerderij

03-08-2010 | Op de kinderboerderij is het altijd een beetje feest. Maar deze week is het goed raak! Tante Trees is de trotse moeder geworden van een heel nest vol roze knorrende kinderen. Wie woensdagmiddag 4 augustus op kraamvisite komt, kan ook nog een pannenkoek mee eten. Bijna 4 maanden geleden ging Tante Trees op vakantie naar de beer in Zoetermeer. Dat het een vruchtbare vakantie was, is nu weer bewezen. In de stal krioelen de biggen dicht tegen elkaar aan. Gemiddeld krijgt een varken ongeveer 13 jongen. Wie wil weten hoeveel kinderen Trees dit keer op de wereld heeft gezet, is van harte uitgenodigd om zelf te komen tellen. De biggen blijven een maand of drie bij hun moeder. Als je je bedenkt dat biggen van een half jaar oud al zo'n honderd kilo wegen, kan je je voorstellen dat het in de stal van Tante Trees al snel te krap zou worden.

Biggen

Woensdag 4 augustus komen de kinderen van de Bouwspeelplaats vanaf half 2 naar de kinderboerderij om naar de biggen en de andere dieren te kijken en om pannenkoeken te eten. Ook trek? Iedereen is van harte welkom. Dan kun je ook het lakenvelder kalf aaien, want de koe en het kalf lopen op de voorste weide.

Kinderen die meer willen weten over de dieren, kunnen aan de beheerders van de kinderboerderij vragen of ze de speurtocht mogen doen met vragen over de dieren en hun verzorging. En voor de liefhebbers is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om te helpen op de kinderboerderij. Gewoon even vragen aan de beheerders, die hebben vaak nog wel wat klusjes waar ze jouw hulp bij kunnen gebruiken.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000