Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 04-08-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld vond dinsdagmorgen een aanrijding plaats, waarbij een vrouw op een scooter gewond raakte.

Omstreeks 08.05 uur reed een 51-jarige man uit Utrecht met zijn auto vanuit de richting van het Moreelsepark naar de kruising van het Smakkelaarsveld. Hier moest de man remmen voor het verkeer. Een 47-jarige vrouw uit Houten reed op haar scooter achter de man en stopte ook. Een 32-jarige automobilist uit Utrecht zat waarschijnlijk niet op te letten en botste tegen de vrouw op. Hierdoor schoot zij naar voren en botste op haar beurt weer tegen de auto van de 51-jarige man aan.

Door de aanrijding raakte de vrouw gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De 32-jarige bestuurder werd aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de man met zijn mobiele telefoon bezig was.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij een agent beledigde.

Agenten controleerden omstreeks 19.55 uur een jongen op een scooter op de Torreslaan. Uit de gegevens bleek dat de 17-jarige jongen uit Utrecht niet in het bezit was van een rijbewijs. De scooter werd ter plaatse in beslag genomen. Toen de jongen wegliep riep hij beledigende taal naar de agenten. Toen de agenten hem hierop aanspraken, kwam hij teruglopen en ging met zijn gezicht dicht tegen het gezicht van één van de agenten aan staan.

Nadat de jongen meerdere malen gewaarschuwd was zich te gedragen, vond hij het toch nodig om de agenten uit te schelden. Hierop werd de Utrechter aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Getuigen belden omstreeks 00.45 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man had ingebroken in een auto op de Oudenoord. De politie ging ter plaatse en trof op de Oudenoord een auto aan waarvan een zijruit was ingeslagen. In de omgeving trof de politie op de Zilvergeldstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De 33-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werden diverse inbrekersspullen in beslag genomen. Ook had de verdachte glas van de kapotgeslagen ruit nog in zijn broek zitten. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus twee mannen aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Europalaan een auto met twee inzittenden in de omgeving van de tippelzone staan. Het kenteken van de auto werd via de meldkamer gecontroleerd. Hieruit bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De inzittenden, een 21 en 49-jarige man uit Utrecht en Oudewater, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen nar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder was weggenomen uit Oisterwijk.

Aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen scooter.

Surveillerende agenten zagen rond 20.10 uur bij een flatportiek aan de Jeanne Darcdreef drie personen bij een scooter zonder kentekenplaat staan. De agenten besloten de scooter te controleren. Bij het zien van de politie reden de personen de scooter snel de kelder van het portiek in. Eenmaal bij de flat troffen agenten een 25-jarige man uit Utrecht bij de scooter aan. De man verklaarde dat hij de scooter in Rotterdam gekocht had en er niet mee op de weg ging rijden.

De agenten controleerden het framenummer en constateerden dat de scooter al sinds 2005 als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De scooter werd voor verder technisch-onderzoek in beslag genomen.