Gemeente Leudal


Nieuws

Toegankelijk maken bushaltes in Leudal afgerond

Op 27 juli heeft wethouder Mart Janssen de laatste hand gelegd aan het toegankelijk maken van de bushaltes binnen de gemeente. De wethouder sloot het project symbolisch af door het aanbrengen van de laatste vier blindegeleidetegels, waardoor ook de halte aan het Krekelbergplein in Neeritter in gebruik is genomen

In navolging van het landelijk streven heeft het RMO Roermond-Weert, waartoe ook Leudal behoort, zich tot doel gesteld het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Doelstelling hierbij is dat er op regionaal niveau ongeveer 45% van alle haltes moet voldoen aan de toegankelijkheidsnorm. Dit betekent dat de bushaltes worden voorzien van een verhoogd perron, blindegeleidestrook voor slechtzienden, maar ook worden voorzien van afvalbakken, fietsklemmen en waar mogelijk van een abri (bushokje).

De gemeente Leudal heeft binnen haar gemeentegrenzen 135 haltes waarvan een gedeelte in beheer is van de Provincie Limburg. Door het toegankelijk maken van de laatste halte in Neeritter heeft Leudal hiermee in totaal 44 haltes aangepast. De kosten voor deze aanpassingen zijn ca. EUR 15.000, - per halte waarvan ca. de helft wordt gesubsidieerd door de provincie Limburg.
undefined