Gemeente Sneek


Meer vrijwilligers in de Noorderhoek!

Het aantal vrijwilligers dat zich inzet in de Noorderhoek is flink gestegen in de afgelopen maanden. In deze Sneker wijk wordt actief in wonen, zorg en activiteiten geïnvesteerd door de inzet van het project `Samen in Noorderhoek'.

Noorderhoekers actief in de wijk

Begin februari werd bekend dat de provincie geld gaf voor het project Samen in de Noorderhoek. Inmiddels zijn er 18 Noorderhoekers die zich actief inzetten voor de wijk Noorderhoek. Dat zijn mensen die klussen willen uitvoeren bij anderen, een kopje koffie komen drinken bij iemand die wel gezelschap wil, etc. Voor mensen die actief in de wijk willen worden, maar nog wel een beetje hulp kunnen gebruiken is er een ondersteuningsaanbod samengesteld.

Feestje in de wijk

Het eerste feestje is gevierd in de wijk. Op 16 maart werd een samenwerkingsconvenant getekend en is het logo van het project Samen in de Noorderhoek neergezet voor het wijkgebouw in het logo van De Schuttersheuvel. Het logo van de wijkvereniging is uitgevoerd in rode beplanting met een groene rand. Hiermee willen we laten zien, dat Samen in de Noorderhoek "geplant" is in de wijk.

Op zaterdag 25 september hebben we het volgende feest in de Noorderhoek, namelijk "Buurtmarkt Samen in de Noorderhoek". Binnenkort gaat de website http://www.noorderhoek.nl/ de lucht in en daarop staat alle informatie over de wijk en over de buurtmarkt.

Uitnodiging

Noorderhoekers worden uitgenodigd om mee te doen aan het project. Bent u ergens goed in, wilt u wel eens gezellig koffiedrinken met een buurtgenoot, of wilt u gewoon weten wat er verder nog gaat gebeuren bij Samen in de Noorderhoek dan kunt u contact opnemen met Timpaan Welzijn, Jan van Daalen, Tel. 0515-421313.

Wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met de Gemeente Sneek, mevrouw L. Laan, tel 0515-485 494.

Achtergrondinformatie

Het project Samen in de Noorderhoek is een samenwerking tussen vier organisaties: de gemeente Sneek, Zorggroep Tellens, Woningstichting de Wieren en Stichting Timpaan Welzijn. Deze vier partijen hebben samen met Wijkvereniging De Noorderhoek en Wijkplatform De Noorderhoek een convenant ondertekend waarin zij de samenwerking vastleggen. Aan de slag!

Samen in de Noorderhoek gaat ervoor zorgen dat het leven in de wijk nog aantrekkelijker wordt. Zo zijn er voor oudere bewoners een nieuw woonzorgcentrum en aantrekkelijke appartementen gebouwd. Ook bundelen we alle activiteiten in de wijk en organiseren we gezellige nieuwe. We zorgen voor handige diensten zoals bijvoorbeeld een maaltijdservice of klussendienst. En een prachtige internetsite en kabelkrant zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van het allerlaatste nieuws van de Noorderhoek. Al deze punten worden uitgewerkt in de drie deelprojecten: Samen Doen, Samen Praten en Samen Spel.