Philips


Philips sluit zich aan bij het 1000-Village Solar LED-programma om licht te brengen naar het Chinese platteland


2 augustus, 2010
Guiyang, China - Philips gaat deelnemen in het 1000-Village Solar LED-programma, een initiatief dat door The Climate Group en de One Foundation is opgezet om landelijke gemeenschappen in China te voorzien van energiezuinige LED-verlichting op zonne-energie.

De betrokkenheid van Philips bij het programma werd formeel bekendgemaakt als onderdeel van een evenement van The Climate Group in Xiao Xi Chong, een van de dertien dorpen in de regio rondom Guiyang City waar het project actief is. Het evenement werd bijgewoond door Tony Blair, de voormalige premier van Groot-Brittannië en toonaangevend partner in The Climate Group; Changhua Wu, directeur van The Climate Group Greater China; Weixiang Yu, locoburgemeester van Guiyang; en Liangqi Ling, algemeen manager van Philips Lighting Greater China.

Het 1000-Village programma dat in augustus 2009 van start is gegaan in Guiyang City, richt zich op het onderzoeken van de grootschalige toepassing en bevordering van schone technologie in landelijke gebieden, en omvat zowel operationele aspecten als milieubeleid en technologische oplossingen. Het programma heeft als doelstelling de komende vijf jaar de toepassing van schone technologie te bevorderen in 1000 dorpen in China en andere landen, en alvast tijdens het eerste jaar LED-verlichtingsoplossingen te realiseren in meer dan 40 administratieve dorpen in landelijke gebieden van China.

Tijdens het evenement, dat ook de eerste verjaardag markeerde van het 1000-Village programma en de aandacht voor het 'mobiliseren van de ontwikkeling van nieuwe landelijke energie', zei mevrouw Wu Changhua, Directeur van The Climate Group Greater China: "De eerste fase van het 1000-Village programma - het demonstreren van de LED-verlichtingstechnologie op zonne-energie - is succesvol afgerond. Veertig dorpen hebben deelgenomen aan het programma, ook in gebieden die een gebrek aan zonlicht hebben zoals Chongqing, Chengdu en Guiyang."

Mevrouw Changhua voegde daaraan toe: "In het laatste jaar heeft The Climate Group bewezen hoe waardevol LED-verlichting op zonne-energie is het Chinese platteland, aangezien die geen bekabeling vereist. Bovendien helpt de verbetering van openbare verlichting landelijke gebieden te versterken op socio-cultureel vlak. Dit is een uitstekend voorbeeld van een schone technologie die niet alleen de kosten beperkt en de uitstoot van broeikasgassen vermindert, maar ook de levenswijze en levenskwaliteit van de mensen verbetert."

De betrokkenheid van Philips bij het project biedt verdere kansen om het leven van mensen te verbeteren met licht door de toepassing van innovatieve LED-verlichtingssoplossingen. Als officiële partner in het programma heeft Philips een reeks verlichtingssystemen geschonken, waaronder een op maat aangepaste intelligente wegverlichtingsarmatuur op zonne-energie voor Guiyang, die lichtregeling combineert met tijdgebonden regeling om het benutten van zonlicht te optimaliseren op bewolkte en regenachtige dagen in het gebied.

De heer Liangqi Ling, algemeen manager van Philips Lighting Greater China, zei: "Wij hopen dat LED-verlichting op zonne-energie breder erkend en toegepast zal gaan worden door onze betrokkenheid bij dit programma. We doen inspanningen om te laten zien hoe we de kosten en de negatieve invloed van broeikasgassenuitstoot kunnen reduceren. Als wereldwijde markleider in de verlichtingsindustrie is Philips moreel verplicht de overschakeling op groene energie te bevorderen op alle terreinen van de maatschappij. Dankzij het 1000-Village Project kan Philips de levenskwaliteit van de dorpelingen verbeteren via uitstekende, energiezuinige verlichting. Ook kunnen we verder onderzoek doen naar duurzame landelijke ontwikkeling als onderdeel van een grotere bijdrage aan de volledige realisatie van een CO2-neutrale maatschappij en de bouw van nieuwe dorpen."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Tel. +31 40 27 86 157 liesbeth.de.smedt@philips.com
---

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbodop het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.