Politie Hollands Midden

Katwijk - Vrouw bedreigd door kennis

Katwijk, 04-08-2010 o Maandagavond 2 augustus kreeg de politie een melding dat een 42-jarige Katwijkse vrouw was bedreigd door een kennis van haar.

Uit de verklaringen van de vrouw werd duidelijk dat zij met een vuurwapen en een mes was bedreigd en dat hij er daarna vandoor was gegaan in een auto. De vrouw raakte niet gewond. De politie is direct in de omgeving op zoek gegaan naar de auto en de man. De auto werd aangetroffen op de Helmbergweg, maar de man was niet in de buurt te bekennen.

Op aanwijzingen van de vrouw zijn agenten naar een pand aan de Sparrenlaan in Katwijk gegaan. Mogelijk dat de verdachte zich hier zou ophouden. De deur is met toestemming van een rechter-commissaris geforceerd. De verdachte was echter niet in de woning aanwezig.

Uit onderzoek van de politie bleek vervolgens dat de man, een 54-jarige man uit Katwijk, zich mogelijk zou ophouden in de Piersonstraat in Katwijk. Omdat er over een vuurwapen was gesproken, gingen agenten met veilighedismaatregelen het pand in. Ook hier bleek hij niet te zijn. Uiteindelijk zag een motoragent de man op het voetpad van de Biltlaan lopen. De man vluchtte de bosjes in toen hij de motoragent zag. Dit mocht niet baten, hij kon worden aangehouden. In zijn fouillering werd een mes aangetroffen, maar geen vuurwapen. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.