Politie Limburg-Noord

Politie controleert snelheid op verzoek van wegwerkers


Datum: 4-08-2010
Tijd bericht: 10:52
Plaats: Weert
Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft dinsdag twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontroles op de N 564 - Kempenweg in Weert. Dit op verzoek van de aannemer die klaagt over erg gevaarlijke situaties waarin zijn werknemers langs deze weg hun werk moeten verrichten.

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord kreeg maandagmiddag een telefoontje van de provincie met het verzoek om te controleren bij de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Kempenweg. Arbeiders zijn ter plaatse bezig een duiker onder de weg door te leggen. Bij die werkzaamheden werden zij zo vaak in gevaarlijke situaties gebracht door veel te hard langsrijdende automobilisten, dat hun baas aan de bel trok bij de provincie die opdrachtgever van het werk is. De snelheidslimiet op de Kempenweg is 80 km/u, maar ter plaatse van de werkzaamheden geldt een tijdelijke beperking van 50 km/u.

Op het verzoek van de provincie om de snelheid te controleren zette de chef van het VHT dinsdag de videosurveillanceauto in. Daarbij bleek dat de ter plaatse geldende snelheid, die vanwege de werkzaamheden naar 50 km/u was verlaagd, door twee Belgische bestuurders werd gepasseerd met ruim 160 km/u. Beide bestuurders werden staande gehouden en moesten hun rijbewijs ter plekke inleveren. Zij krijgen dit retour van de officier van justitie, die de strafmaat bepaalt, zo ook de boetes die bij wegwerkzaamheden extra hoog zijn.

Ervaringen van de medewerkers van het VHT leren dat veel bestuurders op de Kempenweg veel te hard rijden. De bemanning van de videosurveillanceauto van het VHT houdt regelmatig bestuurders op de Kempenweg staande om hun rijbewijs in te vorderen voor overschrijdingen van de snelheid met meer dan 50 km/u.