Politie Drenthe

Woensdag 4 augustus 2010

Provincie Drenthe, 04-08-2010

Winkeldiefstal
EMMEN Dinsdagmorgen hield de politie een 33-jarige Emmenaar aan als verdachte van winkeldiefstal. De man stopte in een supermarkt aan de Wilhelminastraat chocoladerepen ter waarde van 3,99 in de binnenzak van zijn jas. Toen hij nog voor de kassa hierop werd aangesproken, nam hij rennend de benenwagen naar buiten. Zijn vrijheid was van korte duur want de bedrijfsleider wist in samenwerking met een voorbijganger de man te grijpen. De gealarmeerde politie nam hem mee.

Aanrijding met letsel

ELP Dinsdagavond botste op de N374 een personenauto tegen een boom. Daarbij raakten twee zussen, 21 en 19 jaar uit Witteveen gewond. De 21-jarige bestuurder die een papiertje uit het raam gooide, volgde deze en raakte daarbij in de rechterberm en kwam tegen een boom tot stilstand. Beide dames werden overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Politie controleert op snelheid

MANTINGE - Dinsdag hield de politie een radarcontrole op de N374. 511 voertuigen passeerden de radar waarvan er 185 te snel reden. De maximum snelheid bedraagt ter plaatse 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u.

Winkeldievegges op pad
EMMEN Dinsdagmiddag betrapte personeel van een drogisterij aan de Hoofdstraat twee jongedames tijdens een winkeldiefstal. Het duo, beiden 16 jaar en afkomstig uit Emmen, bekenden die dag ook al drie andere zaken in Emmen te hebben bezocht. Hun buit bestond uit sieraden en huidverzorgingsmiddelen. De ouders van de winkeldievegges werden ingelicht.

Bestuurder veroorzaakt aanrijding tijdens ontzegging rijbevoegdheid

DE WIJK Dinsdagmiddag veroorzaakte een 54-jarige bestuurder uit Zwolle een eenzijdig ongeval op de A28. De man verklaarde te moeten remmen voor een voor hem rijdende en plotseling remmende automobiliste. Hierdoor slipte zijn auto en kwam hij in de naast de berm gelegen bossages tot stilstand. De man bleek onder invloed te verkeren. Omdat hij zich onwel voelde werd hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Daar werd tevens een bloedproef genomen. Na onderzoek bleek dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was en dat hij reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Container van rijdende vrachtauto in brand

COEVORDEN Dinsdagmiddag raakte de inhoud van een afvalcontainer op een achter een vrachtauto gekoppelde aanhanger op de N34 in brand. De chauffeur wist de aanhanger los te koppelen waarna de brandweer de door onbekende oorzaak ontstane brand wist te blussen.

Onderzoek naar aantreffen softdrugs afgerond

EMMEN Naar aanleiding van de aanhouding afgelopen zaterdag van 9 personen in en rondom een woning aan de Kerspellaan, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Zes verdachten bekenden zich in de woning bezig te hebben gehouden met het knippen van henneptoppen (blaadjes verwijderen zodat er schone weed ontstaat). In de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werd 16 kilo weed (1kilo kost 3500 euro) voor een totaalbedrag van 56.000 aangetroffen, inbeslaggenomen en vernietigd. De politie stelde een onderzoek in omdat er meerdere klachten van stankoverlast binnen waren gekomen. Tegen de zes mannelijke verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn weer in vrijheid gesteld. Tevens is een Mercedes personenauto van een 26-jarige uit Emmen afkomstige hoofdverdachte in beslag genomen terzake mogelijk witwassen/gekocht met crimineel verkregen vermogen.

Alcomobilist

MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag bekeurde de politie een 22-jarige bestuurder uit Meppel. De jongeman reed in zijn auto over de Brandemaat toen hij gecontroleerd werd. De beginnend bestuurder blies 135 ug/l.

Politie houdt verdachte van vernieling aan
NIEUW DORDRECHT De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige jongeman uit Emmen aan. Hij werd aangetroffen op een bijkeukendak van een woning aan de Stelmakershof. De bewoner had kort daarvoor melding gedaan van vernieling van een slaapkamerruit. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Na onderzoek bleek deze tweede verdachte op dit adres te wonen en dezelfde avond in verband met moeilijkheden uit de woning gezet te zijn door de bewoner. Deze tweede verdachte zou onderinvloed van alcohol de ruit ingeslagen hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Woninginbraak

BOVENSMILDE Tussen maandagavond en dinsdagavond vond er een inbraak plaats in een woning aan het Boerheem. Een schuifpui werd geforceerd waarna de woning doorzocht werd. De buit bestond uit een klein bedrag aan buitenlands geld.

Bedrijfsinbraak

HOOGEVEEN Dinsdagavond vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Buitenvaart. Een toegangsdeur werd vernield waarna men binnen kon komen. De buit bestond uit meerdere tank en bankpassen, twee computers en een flatscreen televisie.

Ramkraak kledingwinkel

COEVORDEN Omstreeks 04.30 uur vond er een ramkraak plaats bij een kledingwinkel aan de Friesestraat. De daders reden met een personenauto tegen het aan de achterzijde van het bedrijf aan de Molenbelt gelegen magazijn. Niet duidelijk is of er buit is meegenomen. Na onderzoek bleek dat de auto dezelfde nacht is gestolen van een particulier in Coevorden en werd teruggevonden op de Van de Duijn van Maasdamstraat in Coevorden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt knal
EMMEN Naar aanleiding van meldingen van een zeer harde knal op dinsdagavond in de wijk de Delftlanden, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Op de Oude Delft werd een klein kratertje aangetroffen. Daar heeft de forensische opsporing bemonstering en onderzoek gedaan. Nog niet duidelijk is geworden hoe de knal veroorzaak is.