Politie Groningen

Woensdag 4 augustus 2010

Provincie Groningen, 04-08-2010

Beschonken bromfietser aangehouden

VEENDAM - Een 42-jarige man uit Eexterveenschekanaal is dinsdagochtend door de politie aangehouden. De bestuurder van een bromfiets werd door agenten op de Beneden Verlaat in Veendam gecontroleerd. Hij bleek al vroeg onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,9 promille. Ook bleek hij
niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is na verhoor met een rijverbod van 12 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer moeten boetes betalen

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR), stuitte de politie dinsdagochtend opeen automobilist met drie openstaande boetes. In de
Noorderstationsstraat in Groningen bleek een 77-jarige man uit Groningen drie vonnissen had openstaan van een paar honderd euro. De automobilist betaalde het openstaande geldbedrag en kon zijn weg weer vervolgen.

Stier verwondt boer

STITSWERD Een 70-jarige man uit Stitswerd is dinsdagmiddag gewond geraakt. De boer probeerde in de stal van zijn boerderij aan de Stitswerderweg een stier te behandelen met insectenspray. De 1000 kilo wegende stier schrok kennelijk van deze actie en viel hem aan. De boer is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie rolt hennepkwekerij in woningen op

VEENDAM - De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Jakob Bruggemanlaan in Veendam een hennepkwekerij opgerold. Politieagenten reageerden op een tip dat in de desbetreffende woning een hennepkwekerij zou zitten. De dienders constateerden dat op de zolder van de woning, een kwekerij met 76 hennepplanten en toebehoren aanwezig was. Ook in een woning aan de Ommerlanderwijk in Veendam werd dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. In deze woning werden geen hennepplanten aangetroffen. Wel werd benodigd apparatuur gevonden. De planten en de apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en worden in overleg met de officier van justitie vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie maakt proces-verbaal op en stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Man gewond na val van steiger

WINSCHOTEN Een 46-jarige man uit Winschoten is dinsdagavond gewond geraakt. De man was op de Rosa Caninalaan aan het werk op een steiger, toen hij uitgleed en naar beneden viel. Zowel de ambulance als de traumahelikopter zijn naar de plek des onheils gesneld. Uiteindelijk is de man met letsel aan zijn ribben en longen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Beschonken snorfietser aangereden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer reed met zijn snorfiets over de Sumatralaan. Een 26-jarige automobilist uit Oude Pekela wilde zijn auto in deze straat parkeren. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser raakte niet gewond. Gealarmeerde agenten constateerden dat de 39-jarige snorfietser alcohol had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau. Hij bleek ruim 0,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na bedreiging

FINSTERWOLDE De politie heeft dinsdagavond in Finsterwolde een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had aan de Rie Kogenhop-Huigweg schietende bewegingen gemaakt met zijn handen en woordelijke bedreigingen geuit. De aanleiding voor de bedreigingen is onbekend. De gealarmeerde politie kon de man in zijn woning aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Autoinbreker aangehouden

GRONINGEN Een 41-jarige Stadjer is dinsdagmiddag op heterdaad aangehouden. De man probeerde aan het Eemskanaal Noordzijde in Groningen een geparkeerde auto binnen te komen. Hierop is aangehouden. De man bekende te willen inbreken in de auto. Hij is na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.