UPC N.V.

UPC introduceert nieuwe Elektronische Programmagids

Op korte termijn ook instellen Mediabox via internet en mobiele telefoon mogelijk

Amsterdam, 4 augustus 2010 - Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland introduceert vandaag in één keer bij al haar digitale televisieklanten haar nieuwe Elektronische Programmagids (EPG). De nieuwe EPG is een belangrijke stap voor UPC bij het uitbouwen van haar digitale televisieplatform. Zo wordt het op korte termijn onder meer mogelijk Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder op afstand in te stellen.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe Elektronische Programmagids is verbeterd ten opzichte van de huidige versie. De EPG bevat meer programma-informatie per scherm en de informatie kan sneller worden opgevraagd. Doordat de EPG een transparante achtergrond heeft gekregen, blijft bovendien het TV-programma zichtbaar dat bekeken wordt wanneer men informatie in de EPG opzoekt.

Mark Giesbers, VP Marketing bij UPC Nederland: "De EPG is onder onze digitale televisiekijkers één van de meest intensief gebruikte diensten. Deze toekomstbestendige EPG is niet alleen anders vormgegeven; de gids biedt een toegevoegde waarde voor onze klanten. Hij is daarom nog gebruiksvriendelijker dan de bestaande versie. We blijven uiteraard werken aan het verbeteren van de kijk- en gebruikservaring van onze klanten."

De nieuwe EPG vormt de eerste van enkele productinnovaties die UPC op haar digitale televisieplatform zal lanceren. Zo kondigde UPC al eerder aan dat zij het mogelijk zal maken Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder via het internet of de mobiele telefoon te programmeren. Deze functionaliteiten worden nog dit jaar geïntroduceerd.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland twee miljoen klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 792.000 klanten voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 772.000 breedbandinternet klanten en bedient 654.000 digitale telefonieklanten (cijfers per 31 maart 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 55 97
M: 06 28 90 48 02
E: rsutmuller@upc.nl
W: www.upc.nl