Provincie Drenthe

Bodemsanering Spoorstraat 2 te Buinen

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 2 juli 2010 een melding van Nefit BV hebben ontvangen voor het uitvoeren van een bodemsanering. Het betreft de oevers van een afwateringssloot ten noordoosten van de locatie: Spoorstraat 2 te Buinen, gemeente Borger-Odoorn.

Uit het nader onderzoek blijkt dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvoor spoedige sanering noodzakelijk is.

De bodemsanering houdt in dat de met koper verontreinigde bovengrond nabij de afwateringssloot wordt ontgraven.

Het doel van de bodemsanering is mogelijke risico's voor grazend vee en eventuele belemmeringen bij de teelt van voedingsgewassen weg te nemen.

De bodemsanering start eind 2010 en zal tot begin 2011 duren.

In het kader van de Wet bodembescherming (WBB), artikelen 29 en 37, hebben gedeputeerde staten van Drenthe de ernst en spoed vastgesteld en op grond van artikel 39 van de WBB zijn zij van plan in te stemmen met het saneringsplan.

De rapporten en de ontwerpbeschikking liggen van 5 augustus 2010 tot en met 16 september 2010 ter inzage:

* - bij de gemeente Borger-Odoorn, in het gemeentehuis van Exloo (balie VROM) tijdens de openingsuren of na telefonische afspraak ((0591) 535232);

* - bij de provincie Drenthe, bezoekadres: Lauwers1 te Assen op werkdagen van 8.30uur tot 17.00uur.

Belanghebbenden kunnen tijdens vorengenoemde periode hun zienswijze bij gedeputeerde staten indienen over de rapporten en de ontwerpbeschikking. Dit kan schriftelijk, of mondeling. Indien u dit mondeling wenst te doen, dient hiervoor tevoren een afspraak gemaakt te worden met de projectleider. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M.K.M. Portena, telefoonnummer (0592) 36 58 59, of mevrouw A. Weijts (0592) 36 58 77.