Gemeente Echt-Susteren


Het hele gezin op de fiets, gezellig!

Dé fietstocht voor het hele gezin staat ook dit jaar weer op de kalender. Om gezellig samen erop uit te gaan, hebben we de verkeersluwe wegen in onze prachtige gemeente in de route opgenomen. Om deelname voor iedereen mogelijk te maken, kunt u kiezen tussen een fietstocht van 25 km of een fietstocht van 45 km. Bent u na 13.00 uur nog onderweg? Dan is de kans groot dat men op enkele plaatsen zelfs de Elite en Belofte wielerkoers ziet passeren. Aanmelden kan via de website www.kernenomloop.nl Deelname is ook dit jaar weer geheel gratis.

Â

Hoe, wat en waar?

Vertrekplaats: Nieuwe Markt in Echt

Vertrektijd: vanaf 10:30 uur t/m 14:00 uur

Routebeschrijving: af te halen in de feesttent

Routewegwijzers: d.m.v. bordjes

Â

Parkeergelegenheid

Wij adviseren de deelnemers aan de familiefietstocht gebruik te maken van de parkeerplaatsen nabij supermarkt EM-Tàof bij de GAMMA, gelegen aan de Zuiderpoort of het Ursulineplein in het centrum. Deze parkeerplaatsen zijn ca. 300 meter van de Nieuwe Markt verwijderd.

Â

Voor recreanten, trimmers of wielertoeristen is deze familiefietstocht niet bedoeld. Voor deze categorie fietsers is de Mulleners Vastgoed Cycling Tour uitgezet, waarover de vorige week al melding is gemaakt. Het betreft een tour, onder begeleiding, van 81 km. Hierbij wordt de eerste omloop van het middagparcours voor de wedstrijd voor Elite en Beloften afgelegd.

Ook hiervoor geldt gratis inschrijven via de website: www.kernenomloop.nl.

Â

Het Rabobank Jeugdwielerfestijn

Geen zin om te gaan fietsen, maar wil je wel actief bezig zijn? De schoolgaande jeugd wordt kan zich helemaal uitleven tijdens het Rabobank Jeugdwielerfestijn. Vanaf 13.00 uur neem je deel aan wedstrijdjes op skelter en/of balanz-bike en sur-place (stilstaan op de fiets). Ook is er een behendigheidscircuit met BMX fietsen. Voor de kleintjes is er een overdekt springkussen. Alle onderdelen zijn gratis, inschrijven kan ter plaatse vanaf 12.00 uur.