Gemeente Echt-Susteren


KAD helpt gemeente en inwoners bij ongediertebestrijding

De gemeente heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Kenniscentrum Dierplagen (KAD). Deze samenwerking heeft voor de gemeente en voor u een aantal voordelen. Het KAD adviseert hoe u van uw ongedierte af kunt komen. Zo is Echt-Susteren snel ongediertevrij!

Bij (over)last van ongedierte adviseert de gemeente haar inwoners. De bestrijdingskosten zijn meestal voor de eigenaar/huurder. Een uitzondering hierop is de zwarte rat. Deze bestrijdt de gemeente zelf, omdat dit een gespecialiseerde aanpakt vergt.

Wat houdt de samenwerking in?
Voor u als inwoner van de gemeente houdt het samenwerkingsverband in, dat u gratis telefonisch contact kunt opnemen met het KAD met vragen over o.a. ongedierte, de bestrijding ervan en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Daarnaast kunt u insecten, mijten of andere beestjes aan het KAD toe te sturen om deze te laten determineren (vaststellen van de soort). Het KAD geeft dan een advies af over hoe u deze diertjes kunt bestrijden. Ook monsters van bijvoorbeeld uitwerpselen en boormeel (van houtaantastende organismen) kunt u bij het KAD laten checken. Het KAD kan u ook informeren over wettelijke regelingen rondom ongediertebestrijding, beschermde diersoorten, etc.

Het KAD voert geen bestrijding uit. U blijft hiervoor aangewezen op een gespecialiseerd bedrijf of u moet zelf gaan bestrijden. Voor de bestrijding van ongedierte in het openbaar gebied blijft de Gemeente Echt-Susteren wel verantwoordelijk. Â

Vragen?
Heeft u vragen over dierplagen en ongediertebestrijding? Neem dan contact op met de Stichting Kenniscentrum Dierplagen (KAD). Uw vragen over ongedierte, de bestrijding ervan of over het gebruik van bestrijdingsmiddelen kunt u direct stellen aan het kenniscentrum, telefonisch (0317 419660) of per e-mail (info@kad.nl). Ook kunt u de website www.kad.nl raadplegen. U ontvangt van het KAD informatie over het beestje en de eventueel noodzakelijke maatregelen ter bestrijding. Voor overige vragen kunt u (ook) terecht bij de Gemeente Echt-Susteren telefoon 0475-478478.

Â

Â