Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 04-08-2010

Succesvolle Burgernetactie

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Dankzij de inzet van Burgernet werd op dinsdag 3 augustus een man teruggevonden.

Rond 17.50 uur kreeg de politie het verzoek naar de Traaij te gaan omdat een man werd vermist. Ter plaatse bleek dat een 77-jarige man uit Enkhuizen samen met zijn vrouw iets had gedronken bij een horecagelegenheid in de buurt van de Arnhemse Bovenweg. Daarna waren zij in de richting van de Bergse Bossen gelopen, maar toen ontdekte de vrouw dat zij iets bij de horecagelegenheid had laten liggen. De man zou dat even ophalen, maar kwam niet meer terug. De vrouw liep daarop ook die kant op, maar trof haar man niet meer aan. Omdat hij dementerend was en vermoedelijk was verdwaald, waarschuwde zij de politie.

Meerdere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie in Zeist en de Utrechtse Heuvelrug. Een deelnemer aan Burgernet meldde rond 18.10 uur de man ongeveer een kwartier daarvoor op de Langedreef te hebben gezien. Hij werd daar niet meer aangetroffen.

Rond 18.40 uur meldde een andere Burgernetdeelnemer dat de man bij een horecagelegenheid aan de Van Oosthuyselaan zat. Agenten troffen hem daar inderdaad in goede gezondheid aan, namen hem mee en herenigden hem kort daarna met zijn vrouw.

Rond 18.50 uur kreeg de politie zelfs nog een reactie van een derde Burgernetdeelnemer, dat hij de vermiste man ook had gezien, die hem naar de weg had gevraagd. De agent kon de Burgernetdeelnemer bedanken voor zijn reactie en geruststellen dat de man inmiddels was gevonden.

Bij de Burgernetactie bereikte de politie 462 deelnemers. In de Utrechtse Heuvelrug zijn inmiddels 2451 Burgernetdeelnemers (5% van de bevolking) en dit is de derde succesvolle actie sinds het begin van Burgernet in de Utrechtse Heuvelrug in april van dit jaar.

Man gewond

RHENEN - Een man raakte op dinsdagavond 3 augustus gewond toen hij met zijn fiets ten val kwam.

Rond 21.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Utrechtsestraatweg gewond op de weg lag. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige man uit Rhenen gewond naast zijn fiets aan. Hij kon niet vertellen wat er precies was gebeurd en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een passant meldde via via te hebben gehoord dat de Rhenenaar op de Rijnstraat woorden met iemand zou hebben gehad en dat hij vervolgens op de Utrechtsestraatweg door een scooterbestuurder ten val zou zijn gebracht. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Poging doodslag op pont

WIJK BIJ DUURSTEDE Een automobilist reed op dinsdagochtend 3 augustus in op een schipper van een pont, die lichtgewond raakte.

Rond 11.20 uur vaarde een 51-jarige schipper uit Maurik op de veerpont van Maurik naar Wijk Bij Duurstede. Een automobilist deelde hem mede geen geld bij zich te hebben en dus niet te kunnen betalen. De schipper gaf aan dat hij dan zijn gsm en rijbewijs als onderpand achter kon laten, op de wal geld kon pinnen en dan later alsnog betalen. De automobilist zei dat hij niet wist of hij daar wel aan mee wilde werken. De schipper ging ondertussen verder met het knippen van kaartjes van andere automobilisten.

Toen zij aan waren gemeerd aan de kant van Wijk bij Duurstede, wilde de automobilist alsnog niet betalen. De schipper wilde daarop terugkeren naar Maurik, maar de automobilist gaf vol gas en schepte de schipper die voor zijn auto stond. Op het moment dat de auto van de pont de kade op reed, zag de schipper kans van de motorkap af te springen. Hij liep licht letsel aan zijn arm op. Agenten gingen ter plaatse en het slachtoffer deed aangifte van poging tot doodslag. De politie nam van twee getuigen een verklaring op. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachte en/of zijn auto niet meer aangetroffen

Signalement

De verdachte reed in een donkerblauwe Audi, met een kenteken vermoedelijk beginnend met 38-SF. De bestuurder was een blanke man van ongeveer 1.90 meter, ± 48 jaar, opvallend bol gezicht, donkerbruin kort haar met inhammen en hij droeg donkere kleding.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, mogelijk in combinatie met de donkerblauwe Audi, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.