Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur (UPDATE)

Utrecht, 04-08-2010

Insluipster betrapt

AMERSFOORT Een insluipster werd op dinsdagmiddag 3 augustus op heterdaad betrapt.

Rond 13.55 uur bevond een 77-jarige man zich in zijn woning aan de Fazantenstraat. Zijn vrouw was in de voortuin aan het tuinieren en gezien het lekkere weer had hij de achterdeur openstaan. Toen de man de gang inliep, zag hij een onbekende vrouw bij de trap staan, zij was kennelijk via de openstaande achterdeur naar binnen geslopen. De man pakte haar beet, riep zijn vrouw, die 1-1-2 belde.

Agenten kwamen ter plaatse en hielden de insluipster, een vrouw (leeftijd onbekend) uit Lelystad, aan. Zij brachten haar over naar het politiebureau en sloten haar voor nader onderzoek in. De insluipster was kennelijk vroegtijdig bij haar criminele activiteiten betrapt, want zij had nog geen kans gezien iets te stelen.

Laagvliegende motorrijder

HOOGLAND Bij een snelheidscontrole zagen agenten op dinsdagmiddag 3 augustus een motorrijder langs vliegen.

De politie hield van 15.00 uur tot 21.00 uur met een radar een snelheidscontrole op de Bunschoterstraat. In die tijd passeerden 4959 bestuurders de radar, 270 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. Een motorrijder was vermoedelijk bezig met een cursus laagvliegen, want hij passeerde de radar met een snelheid van 174 km/u. De politie had op dat moment geen voertuig tot beschikking om de motorrijder aan de kant te zetten. Hij krijgt zijn bekeuring thuisgestuurd, net zoals de andere overtreders, en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Lastige jeugd

HOOGLAND Een groep jongeren gedroeg zich op dinsdagmiddag 3 augustus vervelend. Eén van hen maakte het echt te bont en werd aangehouden.

Rond 14.40 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren bij de skatebaan op de Engweg voor overlast zorgde door daar met bromfietsen en fietsen te crossen, terwijl er kleine kinderen aan het spelen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar inderdaad meerdere jongeren aan. Eén van hen, een 19-jarige jongeman uit Hoogland, gedroeg zich meteen verbaal vervelend. De agenten noteerden zijn naam en verzochten de jongeren weg te gaan. Dat deden zij, maar de Hooglander vond het nodig de agenten uit te schelden. Daarop hielden zij hem aan voor belediging en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Uitgestelde vakantie

AMERSFOORT De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 3 augustus een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden die via Schiphol naar zijn vakantieadres wilde afreizen maar gesignaleerd bleek te staan voor de politie Amersfoort.

De verdachte wordt op basis van rechercheonderzoek verdacht van betrokkenheid bij een greep in de kassalade van een winkel op de Albert Schweizersingel op 18 december vorig jaar. Omdat de man geen adres had binnen de gemeente werd hij op de landelijke opsporingslijst geplaatst.

Gisteren werd de verdachte tijdens de controle van zijn paspoort geconfronteerd met het aanhoudingsbevel en kon hij zijn vakantieplannen even op een laag pitje zetten.

De verdachte is inmiddels overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten en daar ingesloten voor nader onderzoek.