Politie Gelderland-Midden

Aanhouding in verband met zware mishandeling in Garderen
Publicatiedatum: 4-8-2010 11:36:03

GARDEREN - Op 4 augustus is rond 08.30 uur een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het politiebureau in Barneveld. De man was ontboden in verband met een zware mishandeling na het Midzomerfestival in Garderen op 31 juli rond 01.15 uur.

Het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Garderen, liep met een groepje kennissen op de Hoogsteeg in Garderen naar huis. Kennelijk maakte iemand in de groep een opmerking, die door een passante werd gehoord. Zij dacht dat de opmerking aan haar gericht was, waarop er ruzie ontstond. Deze ruzie werd aanvankelijk gesust, maar kort daarna werd het slachtoffer vol met de vuist in het gezicht geraakt. Hierdoor werden drie tanden uit de mond geslagen. Ook raakte hij gewond aan de neus. De jongen is overgebracht het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De volgende ochtend heeft het slachtoffer aangifte gedaan.

Aanhouding
Op grond van getuigenverklaringen kon de politie achter de identiteit van de verdachte komen. Deze werd ontboden (via zijn werkgever) en verscheen vanochtend op het politiebureau. Hij zal worden gehoord over zijn betrokkenheid. (084818)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---