Politie Flevoland

Getuigen gezocht van het gooien van voorwerpen naar bussen

Almere, 04-08-2010 o Politie Flevoland is op zoek naar getuigen van vier vernielingen aan bussen van Connexxion. Deze vernielingen vonden plaats in de nacht van vrijdag 23 juli op zaterdag 24 juli omstreeks 0:00 uur én in de avond/nacht van zondag 1 augustus op maandag 2 augustus rondom 23.00 uur en na 0:00 uur. De incidenten vonden alle vier plaats in de Frambozenstraat bij de tunnel onder de Hagevoortdreef.

Drie bussen van Connexxion, lijn 6 en 152, reden afgelopen zondagavond/nacht tijdens hun dienst over de Frambozenstraat. Bij de tunnel onder de Hagevoortdreef, werden nog onbekende voorwerpen naar de bussen gegooid. De chauffeur die omstreeks 23.00 uur in de tunnel reed, had daardoor schade aan één ruit. Later, om 0:30 uur, kwam er weer een melding binnen. Ditmaal waren bij een bus drie ruiten ingegooid en bij een andere bus één ruit ingegooid. Directe zoekacties van de politie in de omgeving van de tunnel en de buurten daaromheen leverden niets op.

Eerder incident

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli vond er ook een soortgelijk incident plaats, waarbij een bus van Connexxion vernield werd door het gooien van voorwerpen, mogelijk stenen. De chauffeur van lijn 6, vanaf Almere Station richting Parkwijk, meldde dat hij rondom 0:00 uur bij de tunnel een aantal harde klappen hoorde. Hij zag ook dat er twee ruiten waren ingegooid. De chauffeur en de twee passagiers die op dat moment in de bus zaten, kwamen met de schrik vrij. Nadat de buschauffeur was doorgereden naar station Parkwijk, heeft daar de politie gealarmeerd. Er bleken drie ruiten beschadigd te zijn. De politie trof ter plaatse en in de omgeving van waar gegooid werd niemand meer aan.

Getuigenoproep

De politie neemt de vernielingen zeer ernstig op en doet onderzoek in de wijk om de dader(s) van de vernielingen te acherhalen. Daarom doet zij ook een getuigenoproep: Wie heeft iets gezien of gehoord wat te maken zou kunnen hebben met de vernieling van de bussen van Connexxion?


- in de nacht van vrijdag 23 juli op zaterdag 24 juli, omstreeks 0:00 uur


- in de nacht van zondag 1 augustus op maandag 2 augustus, tussen 22:30 uur en 1:00 uur

Bent u getuige geweest of weet u meer over de dader(s), neem dan contact op met recherche Almere Stad-Oost door te bellen met 0900-8844. Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Dan kunt u anoniem een tip geven bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.