Politie Hollands Midden

Snelheidscontroles in de Duin- en Bollenstreek

Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest, 04-08-2010 o De politie controleert regelmatig op snelheid met als doel het handhaven van een veilige verkeerssituatie voor jong en oud, voor fietsers, voetgangers en ander wegverkeer. De afgelopen week heeft de politie in de Duin- en Bollenstreek in Noordwijkerhout, Sassenheim en Oegstgeest gecontroleerd.

Op donderdag 29 juli controleerde de politie op de Herenweg in Noordwijkerhout. De maximale snelheid op deze weg is 50 km/u. Van de 1.178 weggebruikers die werden gecontroleerd reden 150 te hard. Eén chauffeur had heel veel haast en reed met 96 km/u langs de controle.

Maandag 2 augustus controleerde de politie wederom in Noordwijkerhout. Dit keer bij de Maandagsewetering. Van de 1.295 gecontroleerde voertuigen hielden 84 zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Op vrijdag 30 juli controleerde de politie op de Teylingerlaan binnen de bebouwde kom in Sassenheim. De maximale snelheid ter plaatse is 30 km/u. Van 421 weggebruikers werd de snelheid gemeten. 112 van hen reed te hard. De hoogste gereden snelheid was 52 km/u.

In Oegstgeest vond op zaterdag 31 juli een snelheidscontrole plaats, en wel op de Rijnzichtweg. 120 van de 1.368 gecontroleerde weggebruikers hielden zich niet aan de snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 90 km/u. Op dinsdag 3 augustus keerde de politie terug naar de Rijnzichtweg. Dit keer reden 120 weggebruikers harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 94 km/u. De overtreders kunnen binnenkort post verwachten van het CJIB.