Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-08-2010

Politie lost meerdere zaken van diefstal en beroving op met aanhouding

BREDA: De politie denkt met de aanhouding van een 49-jarige man meerdere zaken te hebben opgelost. Het gaat om gevallen van beroving en diefstal.

De politie hield dinsdagochtend 3 augustus 2010 een 49-jarige man uit Breda aan voor meerdere misdrijven. De man werd in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokkenheid bij de beroving van een 86-jarige vrouw uit Breda. De vrouw deed aangifte nadat een onbekende man in de middag met een smoes haar woning binnenkwam en ze, nadat hij was vertrokken, concludeerde dat haar tas was weggenomen. Dit gebeurde half juni.

In de nacht van 5 op 6 mei jl. werd er ingebroken in het gebouw van een stichting aan de Grote Houw. Hierbij werd onder andere een kluis weggenomen. De kluis werd later teruggevonden. De politie deed sporenonderzoek en op basis van deze sporen kon de man door het NFI aan deze zaak worden gekoppeld door middel van een DNA-match.

Ook zou de verdachte een rol hebben gehad in de beroving van een 17-jarige Bredanaar. De jongen liep op 9 mei rond 05.00 uur in de Waterstraat, toen er twee fietsers aan kwamen. Hij wilde hen doorlaten, maar deed dit blijkbaar niet naar de zin van een van de fietsers. De man greep hem bij zijn keel, raapte de telefoon op die het slachtoffer liet vallen en nam hem zijn geld af.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit niet uit dat de man bij meer zaken betrokken is. (auteur: Inge Rijgersbergen)

Insluiper probeert gsm te stelen

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is door de politie gearresteerd op verdenking van diefstal. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij een mobiele telefoon stal van een medewerker van een revalidatiecentrum aan de Brabantlaan in Breda. De jongeman was in de vooravond van dinsdag 3 augustus het gebouw binnen geslopen. De medewerker vroeg de verdachte wat hij deed in het pand. De jongeman hing hierop een onsamenhangend verhaal op. Uiteindelijk bleek hij verantwoordelijk voor de diefstal. Hij liet zelf zien waar hij zijn buit had verstopt, namelijk tussen het systeemplafond van een toilet. De 19-jarige Bredanaar is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of hij zich vaker aan diefstal schuldig heeft gemaakt in het bewuste revalidatiecentrum.

Gewapende beroving op Claudius Prinsenlaan

BREDA: De politie onderzoekt een gewapende beroving. Het misdrijf vond plaats op dinsdagavond 3 augustus 2010 om 23.30 uur op de Claudius Prinsenlaan. Twee daders gingen er vandoor met de auto van een 31-jarige ondernemer. Het was het duo waarschijnlijk niet om de auto te doen, maar om een aanzienlijk geldbedrag dat het slachtoffer in zijn auto vervoerde. De man zelf bleef ongedeerd.

De 31-jarige man werd rond 23.30 uur vlak voor de verkeerslichten bij de kruising met de Franklin Rooseveltlaan klemgereden door een donkerkleurige personenauto. Er sprongen twee mensen uit de auto, die direct de bestuurdersruit van het slachtoffer insloegen. Onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek, werd het slachtoffer gedwongen om uit te stappen. De daders gingen er vervolgens via de Heerbaan vandoor met zijn auto en het aanwezige geldbedrag. Het ging om een blauwe Renault Megane voorzien van een Belgisch kenteken. Deze auto werd omstreeks 02.00 uur uitgebrand aangetroffen op de Tussen De Dijken (ter hoogte van Zwarte Dijk). Van de daders ontbreekt op dit moment nog elk spoor.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden.
Mogelijk hebben mensen rond 23.30 uur iets gezien van de beroving op de Claudius Prinsenlaan / Franklin Rooseveltlaan. Wellicht zijn er personen die getuige waren van het in brand steken van de ontvreemde auto op de Tussen De Dijken. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Zoon bedreigt moeder

BREDA: De politie kwam in de nacht van dinsdag 3 augustus op woensdag 4 augustus 2010 in actie bij huiselijk geweld. Kort na middernacht kwam er een melding binnen over een bedreiging met een mes in een woning in de wijk Belcrum.

Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen een 46-jarige vrouw aan. Zij vertelde dat haar 21-jarige zoon haar bedreigd had. De jongeman wilde geld van zijn moeder om samen met zijn vrienden te gaan 'chillen' in het park. De moeder was echter niet van plan om geld te geven aan haar dronken zoon. Om zijn eis kracht bij te zetten, bedreigde hij zijn moeder en sloeg hij huisraad kort-en-klein. De vrouw wist dat haar zoon een mes bij zich had en vluchtte naar de slaapkamer, waar ze in paniek te politie belde. Ze deed aangifte van bedreiging en vernieling. De gewaarschuwde agenten arresteerden de 21-jarige verdachte. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, in verzekering gesteld en ingesloten. In overleg met het Openbaar Ministerie en de gemeente wordt bekeken of de verdachte in aanmerking komt voor een tijdelijk
huisverbod.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Man (36) trekt spoor van vernielingen

BREDA: In de nacht van dinsdag 3 augustus op woensdag 4 augustus 2010 werd er een spoor van vernielingen getrokken in het horecagebied van het Bredase centrum.

Een jongeman had op zijn weg fietsen, kliko's, terrasstoelen,
bloempotten, parasols en ander straatmeubilair omver gegooid. Op de Haven verdwenen er zelf enkele terrasstoelen in het water. Ook kwam de inhoud van enkele vuilniszakken op straat terecht. Op aanwijzingen van getuigen arresteerde de politie een 36-jarige Bredanaar.
De man werd ingesloten en verhoord. Hij vertelde dat hij vermoedelijk door alcoholgebruik een oncontroleerbare woede uitbarsting had gekregen. Hij toonde zich bereid om de ontstane schade te vergoeden. Na het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-08-2010 13:21 | © Regio Midden en West Brabant |