Opnieuw kwartaalwinst voor Aastra

04/08/2010 13:45

Aastra Telecom Netherlands

OPNIEUW KWARTAALWINST VOOR AASTRA

Financiële resultaten Aastra tweede kwartaal

De Meern, 4 augustus 2010 - Aastra Technologies Limited - (TSX: "AAH") heeft de cijfers voor het tweede kwartaal bekend gemaakt. Het kwartaal liep tot en met 30 juni 2010.

Opnieuw heeft Aastra de lange reeks van winstgevendheid, kunnen voortzetten. Het tweede kwartaal in 2010 was ondanks de zwakke euro bijna gelijk aan hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor. Als de euro niet was gedaald ten opzichte van de Canadese dollar, zou zowel de omzet als de winst gestegen zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De waardestijging van de Canadese dollar zorgde voor een daling in de omzet van $ 29 miljoen. De omzet in dit kwartaal is met ongeveer 13% teruggelopen tot $171,2 miljoen. Zonder deze koerswisselingen, zou de omzet met $3 miljoen gestegen zijn, wat neer zou komen op 1,6% stijging ten opzichte van kwartaal twee in 2009.

In het tweede kwartaal was de bruto marge 44,1% van de omzet. Een jaar eerder was dit 45,6%. Ondanks de negatieve impact van de zwakker geworden Euro vergeleken met vorig jaar, is de bruto marge relatief stabiel gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de bruto marge 44,2% was.

Research and development stond in het tweede kwartaal voor $16,6 miljoen op de balans, wat neerkomt op een aandeel van 9,7% van de omzet. In dezelfde periode vorig jaar, was dit nog 11,1%. De daling is als eerste een gevolg van de wisselkoersen op de Europese ontwikkelingskosten. Daarnaast heeft een continue proces van het stroomlijnen van de ontwikkelingskosten over alle productlijnen gezorgd voor een een daling van de kosten.

Over Aastra Telecom Netherlands BV

Aastra Telecom Netherlands BV maakt onderdeel uit van Aastra Technologies Limited (TSX:"AAH"), wereldwijd een vooraanstaande speler in Enterprise communicatieoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Concord, Canada. Aastra ontwikkelt en levert innovatieve communicatieoplossingen en applicaties voor alle marktsegmenten.

Inmiddels heeft Aastra wereldwijd meer dan 50 miljoen geïnstalleerde lijnen en activiteiten in meer dan 100 landen. Aastra heeft een 100% focus op de Enterprise markt en biedt een uitgebreid portfolio van

Unified Communications maatwerkoplossingen: van geavanceerde telefooncentrales voor het midden- en kleinbedrijf tot volledig schaalbare oplossingen voor de grootzakelijke markt. Met een sterke focus op Open Standaarden zorgt Aastra ervoor dat mensen en organisaties efficiënter kunnen communiceren en samenwerken.