Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 augustus 2010

Verdachte aangehouden in verband met hennepplantage

Ootmarsum

Naar aanleiding van een onderzoek werd op 3 augustus een 37-jarige man uit Losser aangehouden op verdenking van het houden van een hennepkwekerij.

Op 25 juni jl. werd omstreeks 08.30 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Molenstraat in Ootmarsum. Er werden in totaal 641 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de officier van justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 37-jarige Lossenaar, de huurder van de woning, kon na onderzoek worden aangehouden en is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010057093)

Twee minderjarigen aangehouden voor bezit balletjespistolen

Oldenzaal

Op 3 augustus zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Oldenzaal aangehouden in verband met het bezit van balletjespistolen. Naar aanleiding van een melding zijn agenten op dinsdagmorgen bij één van de verdachten langs gegaan. Daar werd een balletjespistool en twee messen aangetroffen. De 15-jarige verdachte beweerde dat het wapen van een vriend was. Hierop gingen de agenten naar de woning van de 16-jarige en troffen hier vijf balletjespistolen aan. Deze verdachte verklaarde de wapens via een Duitse site te hebben besteld. Beide jongens wisten dat balletjespistolen in Nederland verboden zijn en hebben afstand gedaan van de wapens. In overleg met justitie zijn de jongens heengezonden en zal worden gekeken naar een vervolgtraject. (2010068644)

Man overtreedt huisverbod
Enschede
Een 47-jarige man uit Enschede is 3 augustus aangehouden voor overtreding van het huisverbod. De man had op 8 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Dit heeft hij overtreden. Daarop is de man aangehouden en ingesloten. (2010061834)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Auto gestolen bij proefrit
Holten
Maandagmiddag 2 augustus is een auto van een autobedrijf aan de Handelsweg in Holten niet terug gebracht na een proefrit. Politie Twente roept mensen op om uit te kijken naar een donkergroene Volvo 850 met groen kenteken 94-FH-86 en origineel kenteken NF-TR-46. Het signalement van de dader is:
- Nederlandse man, sprak met 'zachte G'
- Begin 40 jaar

- Ongeveer 1.80 meter lang
- Lichtgrijs kort haar

- Gekleed in spijkerbroek met witte blouse
- Stelde zich voor met een naam gelijkend op Van Mille of Van Millert Mensen die de auto hebben zien rijden of weten waar deze zich bevindt, worden gevraagd zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Autowrak geborgen
Almelo
De politie Twente kreeg dinsdagmiddag 3 augustus, omstreeks 13.30 uur, een melding van een visser dat hij in het kanaal Haven Noordzijde een auto in het water zag liggen. Zowel politie als brandweer zijn direct ter plaatse gegaan. Een duiker van de brandweer constateerde dat er geen personen in het wrak zaten en dat het wrak al geruime tijd in het water lag. De brandweer en een bergingsbedrijf hebben het wrak, een Ford escort, uit het water getakeld. Na onderzoek bleek dat het kenteken in 2009 als geschoond gemeld staat. De kentekenhouder is op de hoogte gesteld en het wrak zal worden vernietigd. (2010070092)