Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 4 augustus 2010

|   |Nunspeet - Luchtballonnen maken noodlanding op A28    |

Op dinsdagavond 3 augustus moesten door plotselinge windstilte twee luchtballonnen een noodlanding maken op de A28 ter hoogte van Nunspeet. Er raakte niemand gewond. Verkeer ondervond enige hinder van het opruimen van de luchtballonnen. In de rijrichting Zwolle is de A28 enige tijd afgesloten geweest.


De politie kreeg omstreeks 21:35 uur de melding van de noodlanding. Door plotselinge windstilte moesten de piloten van de twee luchtballonnen een noodlanding maken. Eén luchtballon kwam in de berm terecht, de andere in de middenberm van de A28.


De piloten en inzittenden raakten niet gewond. De A28 van Harderwijk naar Zwolle is enige tijd afgesloten geweest om de luchtballonnen op te ruimen. Omstreeks 22:15 uur is de weg weer vrijgegeven. De piloten en hun volgploeg hebben de luchtballonnen zelf weggehaald. De passagiers en de piloten zijn op een nabijgelegen parkeerplaats opgevangen. Er is geen schade ontstaan aan de snelweg. De dienst luchtvaartpolitie van het KLPD is een onderzoek gestart.

|   |Harderwijk - Fietsendief aangehouden           |

De politie heeft dinsdagavond 3 augustus een 21-jarige man uit Noordwijk op de Parallelweg in Harderwijk aangehouden voor fietsendiefstal.


De politie kreeg omstreeks 22:05 uur een melding van een verdachte situatie. Twee getuigen zagen op de Parallelweg een man met twee fietsen lopen en vonden dit verdacht. De man werd aangesproken waarop hij direct bekende dat hij de fietsen had gestolen. Agenten namen de man mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De man verklaarde onderweg nog een fiets te hebben gedumpt. De drie fietsen zijn in beslag genomen. De politie heeft nog geen aangifte binnen van de drie fietsen. De rechtmatige eigenaar kan zich, voor het doen van aangifte, melden via 0900-8844.

|   |Hattemerbroek - Snorfietser onder invloed         |

De politie heeft dinsdagavond 3 augustus een 19-jarige jongeman uit Hattemerbroek op de Vogelzangveldweg in Hattermerbroek aangehouden voor het rijden onder invloed.


Agenten zagen omstreeks 23:10 uur een snorfietser zonder verlichting rijden. De 19-jarige jongeman werd hierop aangesproken. De blaastest wees uit dat de snorfietser onder invloed was van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage van 0,5. Hij bleek een beginnend bestuurder waarop proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

|   |Heerde/ Epe - Tv weg na woninginbraak           |

Tussen maandag en dinsdag 3 augustus werd er ingebroken in twee woningen in Heerde en Epe. Uit een woning aan de Martin Luther Kingweg in Epe is onder meer een tv weggenomen. Ook uit een woning aan de Zandweg in Heerde werd een tv meegenomen.


In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus is er ingebroken in een woning aan de Zandweg in Heerde. Er is een tv weggenomen.


De inbraak aan de Martin Luther Kingweg in Epe vond in de middag plaats. Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er met meerdere spullen vandoor, waaronder een tv. De politie is een onderzoek gestart.


De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen.
Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

|   |Vaassen - Kluis weg uit zwembad              |

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus is er ingebroken in het kantoor van een zwembad aan de Koekoeksweg in Vaassen. Er is een kluis ontvreemd.


Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er met een kluis vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

|   |Nunspeet - Jongen aangehouden in bezit drugs       |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 4 augustus een 18-jarige jongen uit Zaandam op een camping in het buitengebied van Nunspeet aangehouden. De jongen was in het bezit van drugs en werd door beveiligingsmedewerkers overgedragen aan de politie.


De politie kreeg omstreeks 00:50 uur de melding dat beveiligingsmedewerkers van de camping de jongen hadden betrapt op het bezit van drugs. Dit is in strijd met het campingreglement waarop de jongen werd overgedragen aan de politie. Hij bleek een zakje weed en een zakje met wit poeder bij zich te hebben. De 18-jarige is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|   |Harderwijk - Man aangehouden voor winkeldiefstal     |

De politie heeft dinsdagavond 3 augustus een 27-jarige man uit Hierden aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd betrapt op het wegnemen van boodschappen bij een supermarkt aan de Achterste Wei in Harderwijk.


De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding dat de man onder meer blikjes Red bull had meegenomen zonder deze te betalen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

|   |Harderwijk - Getuigen aanrijding gezocht         |

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee auto's die op maandag 2 augustus op de rotonde Stationslaan met de Westermeenweg in Harderwijk plaats vond. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.


De aanrijding werd omstreeks 19.45 uur gemeld. Een 54-jarige automobilist uit Nijkerk naderde vanaf de Stationslaan de rotonde. Ditzelfde deed een 78-jarige automobiliste uit Harderwijk die vanaf de Westermeenweg kwam. Op de rotonde kreeg men een aanrijding en de verklaringen van beide partijen lopen uiteen. Getuigen kunnen mogelijk duidelijkheid verschaffen. Een belletje is welkom op 0900 - 8844.