Ingezonden persbericht


persbericht cheaptickets.nl

Hoge werkdruk is vluchtmoment voor achterblijvend
personeel

Oosterhout, 4 augustus 2010 - Uit recent onderzoek, welke door onderzoeksbureau Stadspeil en Isiz is uitgevoerd in opdracht van CheapTickets.nl onder kantoorpersoneel in Nederland, is gebleken dat bij vakantie van collega's, de werkdruk bij meer dan de helft van de ondervraagden, stijgt. Vier op de tien krijgt daardoor behoefte aan vakantie.

'Een kwart van de Nederlanders met een kantoorbaan is al op zomervakantie geweest. De helft gaat nog. Wij merken bij CheapTickets.nl dat een toenemende werkdruk een vluchtmoment, dus de wens er even tussenuit te gaan, versterkt. Het aantal last minute boekingen neemt in deze periode fors toe. Maar dit jaar is de groei wel erg extreem, we zien namelijk een groei van 25% tot 30% ten opzichte van vorig jaar.', aldus Lieke Fransen, Brandmanager CheapTickets.nl.

Collega's gunnen elkaar vakantie

De verhoogde werkdruk, bij afwezigheid van collega's, leidt bij 16% van de Nederlanders tot extra stress in de vakantieperiode. Wat wél overheerst, is het gevoel dat men collega's hun vakantie gunt. Een temperatuur van meer dan 20 graden roept bij velen vakantiegevoelens op. Een conflict met een collega is voor vrouwen vaker een vluchtmoment dan voor mannen.

Slechte overdracht en onvolledig out-of-office bericht irritant

Eén van de grootste ergernissen in een out-of-office bericht is een bericht zonder vermelding van tijdstip of datum dat iemand weer aanwezig is of een out- of- office bericht met taalfouten. Verder is een slechte overdracht van taken en/of werk van collega's voor ruim een derde van de ondervraagden een punt van irritatie.

Gebrek aan geld meest genoemde reden om niet op vakantie te gaan

De belangrijkste reden om niet op vakantie te gaan is omdat men er de financiële middelen niet voor heeft. Een kwart gaat nog wel op vakantie dit jaar, maar dan buiten het hoogseizoen. Geen van de ondervraagden vindt vakantie een overbodige luxe.

Nederlander komt makkelijk los van werk en geniet

Eenmaal op vakantie, heeft 73% van de ondervraagden geen moeite met loskomen van zijn of haar werk. Slechts 11% is tijdens de vakantie altijd bereikbaar, 51% alleen voor noodgevallen.

Maar liefst 88% vindt het heerlijk om van huis te zijn en geniet van het ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Over CheapTickets.nl

CheapTickets.nl werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van ruim ¤150 miiljoen in 2009 is het bedrijf in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Curaçao. In april 2009 is CheapTicketsBusiness.nl gelanceerd. Hiermee wordt ondernemers een kostenbesparend en efficiënt boekingskanaal geboden dat inspeelt op het veranderende reisgedrag van ondernemers.Ingezonden persbericht