Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 4 augustus

Alkmaar, 04-08-2010 o 14.30 uur

Geïmproviseerd explosief aan deur flat

Alkmaar, dinsdag 3 augustus

Dinsdagavond trof een bewoner van de Spieghelstraat een verdacht pakketje aan. Dit pakketje zat in een plastic tas die aan deur van zijn woning hing. Een explosieven verkenner nam het zekere voor het onzekere en liet de 24 woningen in het blok ontruimen. De Explosieven Opruimings Dienst stelde aan de hand van röntgenfotos vast dat het om een geïmproviseerd explosief ging. Dit is een explosief wat zelf samengesteld is. Het explosief bleek onbruikbaar. Na afronding van het sporenonderzoek konden de bewoners rond 00.15 uur terug naar huis.

De bewoner werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd verhoord. Er werd dinsdagavond een buurtonderzoek gestart. Dit werd woensdagochtend hervat. De politie neemt de zaak hoog op omdat de veiligheid van een groot aantal wijkbewoners in gevaar leek te zijn gebracht.

Getuigen die dinsdagavond tussen 19.30 en 20.30 iets verdachts hebben gezien op of rond de Spieghelstraat worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanhoudingen voor vernielingen

Alkmaar, woensdag 4 augustus

Drie jongens van 16 en 17 jaar uit Alkmaar zijn woensdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Terborchlaan. Een getuige melde dat er op de Van de Veldelaan drie jongens spiegels van autos trapten. De drie waren in de richting van de Terborchlaan gelopen. Bij het zien van de agenten gingen de jongens er vandoor. Zij renden de bosjes in bij het Park grenzend aan de Terborchlaan. Twee jongens werden aangetroffen tussen het riet in de sloot. Zij werden aangehouden. Een van de jongens had zelfs nog een autospiegel in zijn zak. De derde verdachte werd 100 meter verderop in het riet aangetroffen. De drie jongens werden overgebracht naar het politiebureau. Van acht autos bleken de spiegels vernield te zijn. Bij twee daarvan was het gehele voorruit eruit getrapt.

Brand speelkuil Schoorlse Zeeweg

Schoorl, dinsdag 3 augustus

Woensdagavond woedde er brand bij de speelkuil op het Schippad. Er kwamen rond 23.00 uur meldingen binnen van een rooklucht. De brandweer ging op zoek naar de locatie van de brand en trof bij de speelkuil een gebied van 14 bij 40 meter aan van smeulende, licht brandende dennennaalden. De brandweer sloeg het vuur met matten uit. Forensische opsporing doet onderzoek in dit brandgebied.

Aanhouding voor mishandeling

De Koog, woensdag 4 augustus

Een 28-jarige man uit Doetinchem is woensdagochtend rond 03.20 uur aangehouden op de Nikadel. De politie kreeg melding van een vechtpartij en trof een 23-jarige man uit Schijndel zittend op de grond aan. Hij bleek meerdere malen geschopt te zijn door een jongen. Een getuige wees de 28-jarige verdachte aan, die net in de richting van de Strijbosstraat liep. Hij werd aangehouden.

De arm van het slachtoffer was uit de kom. Hij werd overgebracht naar de huisartsenpost in De Cocksdorp.

Aanrijding auto en brommer Verdronkenoord

Alkmaar, dinsdag 3 augustus

Een bromfietser en zijn vrouwelijke passagier werden dinsdagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een auto. Rond 17.30 uur wilde een 42-jarige automobilist uit Stompetoren vanaf de Bierkade linksaf slaan naar het Verdronkenoord. De bromfietser wilde de auto alsnog links voorbijrijden waarop de bromfietser tegen de voorkant van de auto botste en ten val kwam. De bromfietser en zijn vrouwelijke passagier werden overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. De vrouw bleek een scheurtje te hebben op gelopen in een ruggenwervel.