Politie Haaglanden

Persberichten 4 augustus

Haaglanden, 04-08-2010

Aangehouden na wurgpoging
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar werd dinsdag 3 augustus aangehouden, nadat hij zijn 22-jarige vriendin ernstig had mishandeld. Een politieagent zag het stel omstreeks 16.00 uur ruzie maken in een stilstaande auto op de Laan. Hij sprak de twee aan, waarop de vrouw meeging naar het politiebureau om haar verhaal te doen. Ook de man ging mee naar het bureau tegenover de Laan. De vrouw verklaarde dat zij ernstig was mishandeld door haar vriend en deed aangifte. In een parkeergarage aan de Gedempte Gracht zou zij zijn geschopt en geslagen. Ook verklaarde de vrouw dat zij buiten bewustzijn was geraakt toen de 29-jarige haar keel dichtkneep. De recherche hield de man hierop aan. Hij heeft gedeeltelijk bekend.

Duur biertje
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar dacht dinsdag 3 augustus rustig een biertje te drinken in het Huygenspark, maar kwam bedrogen uit. Omdat alcoholgebruik in het park verboden is, spraken politieagenten de man aan. Ze schreven een bekeuring uit en controleerden zijn gegevens. Daaruit bleek dat de man nog voor ruim 1700 euro aan boetes had openstaan. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. Als hij de boetes niet kan (of wil) betalen, wachten hem enkele weken cel, waarna hij de boetes overigens alsnog moet betalen.

Man slaat toko kort en klein
Den Haag Een 54-jarige Chinees is dinsdag 3 augustus aangehouden nadat hij vrijwel de volledige inboedel van een toko aan de Gedempte Gracht had vernield. De politie werd omstreeks 20.00 uur gebeld, omdat een man met een hamer vitrines in de toko stuksloeg. Toen agenten bij de winkel aankwamen, stond de man hen al op te wachten met zijn armen vooruit gestoken en klaar om te worden geboeid. In de winkel troffen de agenten een ravage, vrijwel al het glaswerk in de toko was vernield. De man is ingesloten. Het is nog niet bekend waarom hij de zaak heeft vernield.

Gewond bij aanrijding
Den Haag Een 57-Haagse raakte dinsdag 3 augustus gewond toen zij in de Torenstraat werd aangereden door een 22-jarige scooterrijder. De bestuurder van de scooter haalde omstreeks 08.30 uur van achteren een stilstaande vuilniswagen in. Aan de voorzijde van de vuilnisauto stak juist de 57-jarige Haagse de straat over. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Bijzonder ongeval
Den Haag Een 34-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs zag dinsdag 3 augustus om 11.35 uur tot zijn afgrijzen dat zijn auto aan de linkerzijde compleet werd vernield. Oorzaak was een vrachtwagen die over de Laan van s-Gravenmade reed en in de bocht met zijn aanhangwagen op het weggedeelte voor het tegemoet komende verkeer kwam en daarbij de auto van de 34-jarige raakte. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte door dit bijzondere ongeval zwaar beschadigd.

Gewond bij aanrijding
Wassenaar - Bij een aanrijding op de N44 raakte dinsdag 3 augustus om 17.30 uur een 40-jarige automobiliste uit Wassenaar gewond. De vrouw reed ter hoogte van het Rozenplein en wilde de N44 oversteken. Daarbij werd zij geraakt door een 43-automobilist uit Wassenaar. De vrouw had na de aanrijding last van haar nek en werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Voorkom auto-inbraak
Wassenaar - Bij een preventieve actie van de politie op de Hofcampweg werden dinsdag 3 augustus meerdere geparkeerde auto's aangetroffen die niet afgesloten waren. Omdat er de laatste tijd enkele aangiften van auto-inbraak binnen kwamen controleerde de politie uit preventie-oogpunt geparkeerde voertuigen. Zestien auto's bleken totaal niet afgesloten te zijn. Een aantal automobilisten die bij hun auto kwamen, was zich niet bewust dat hun auto niet afgesloten was en dat waardevolle spullen zo voor het grijpen lagen. Bij auto's waar geen eigenaar te achterhalen was, heeft de politie een flyer achtergelaten met daarin preventietips.

Baby stierf natuurlijke dood
Rijswijk Nader onderzoek naar het overlijden van een 4 maanden oude baby dinsdag 3 augustus in een kinderdagverblijf aan de Limpbergstraat heeft uitgewezen dat het jongetje een natuurlijke dood is gestorven. Het onderzoek is hiermee afgerond.

Met auto tegen winkel
Rijswijk - Een 82-jarige automobiliste uit Den Haag reed dinsdag 3 augustus om 14.45 uur met haar auto tegen de gevel van een winkel aan de Herenstraat. De vrouw stond in een parkeervak geparkeerd en wilde achteruit de Herenstraat inrijden. Waarschijnlijk bleef de schoen van de vrouw achter het gaspedaal hangen, waardoor zij in volle vaart een bocht van negentig graden maakte en in de richting van een terras reed. De auto schampte het terras en reed over een verhoogd gedeelte in de weg. Een verkeersbord dat daar stond, moest het ontgelden. De auto met daarin de geschrokken vrouw kwam tegen de gevel van een winkel tot stilstand. De ruit van de winkel sneuvelde, de auto had veel schade. Een passagier van de vrouw liep letsel in haar gezicht op en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Fietser gewond
Maasdijk - Bij een aanrijding op de Schenkeldijk raakte dinsdag 3 augustus een 44-jarige Poeldijker op een racefiets gewond. In een bocht raakte hij een andere fietser, een 40-jarige vrouw uit Maassluis. Beiden kwamen ten val, de Poeldijker brak zijn sleutelbeen en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Koerier beroofd: getuigen gezocht
Delft Op een parkeerterrein aan de Tanthofdreef is dinsdagmiddag 3 augustus een 28-jarige man beroofd van zijn portemonnee. De man die als koerier werkt was om 16.45 uur pakjes aan het ordenen in de laadruimte van zijn vrachtwagen, toen hij werd overvallen. Een negroïde man van circa 20 jaar (1.90 m lang, met een slank postuur, gekleed in een zwart T-shirt met oranje/rode tekens erop en een baggy spijkerbroek) ging de laadruimte in en gaf het slachtoffer vanuit het niets een paar klappen in zijn gezicht en op zijn hoofd. Daarna beroofde hij hem onder meer van zijn portemonnee. De man ging er vandoor met een tweede persoon, wiens signalement niet bekend is. De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Ook mensen die de verdachte aan de hand van het signalement herkennen of anderzijds informatie hebben die de recherche kan helpen, worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Meerdere bekeuringen
Zoetermeer Toen agenten dinsdag 3 augustus op de Schiebroekstraat twee brommers wilden controleren en de bestuurders daartoe een stopteken gaven, gingen deze er vandoor. Aanleiding voor de controle was dat één van de brommerrijders zonder licht reed. De agenten achtervolgden de brommers en zagen één van de bestuurders een woning binnen gegaan. De 17-jarige Rotterdammer die zich niet kon legitimeren - vertelde de agenten niet te hebben begrepen dat het stopteken voor hem bedoeld was. Bij controle bleek hij echter niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was de brommer niet verzekerd. De agenten hielden hem aan en namen de brommer in beslag. De tweede vermoedelijke bestuurder was inmiddels aan komen lopen samen met een derde vriend; beiden waren niet in het bezit van een rijbewijs en ook die brommer bleek onverzekerd. Omdat de agenten niet hadden gezien wie van hen twee er reed, kwamen deze twee er met een waarschuwing vanaf. Wèl namen de agenten ook die brommer in beslag. De 17-jarige Rotterdammer kreeg meerdere processen-verbaal.

Opgeblazen brievenbussen: getuigen gezocht
Zoetermeer - In een portiek aan de Dr. J.W. Paltelaan bliezen onbekenden dinsdag 3 augustus zes brievenbussen op. Vermoedelijk gebruikten zij hierbij vuurwerk. Rond 22.45 uur werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Daarna hoorden zij mensen wegrennen. Tenminste 20 brievenbussen raakten door de klap ontzet. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die rondom 22.45 uur iets verdachts in de omgeving van de Dr. J.W. Paltelaan hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met Bureau Zoetermeer, op telefoonnummer 0900-8844.