Plan Nederland

Hulp komt moeilijk op gang in overstroomd Pakistan

04 augustus 2010

De overstromingen in Pakistan breiden zich uit. Onofficiële rapporten melden dat al 1800 mensen dood zijn en meer dan 2,5 miljoen mensen slachtoffer. In de regio Layyah in de provincie Zuid Punjab zijn er meer dan 400.000 mensen al op de vlucht voor de regen die de komende 4 dagen verwacht wordt.

Plan Pakistan biedt samen met lokale hulporganisaties noodhulp in Zuid Punjab in de districten Rajanpur, Muzafargarh en Layyah. Plan verzorgt veilig drinkwater en warme maaltijden voor 3.000 families.

Plan International heeft een eerste oproep gedaan voor EUR150.000,- voor noodhulp, zoals voedsel, water en gezondheids- en hygienekits.

"De evacuatie is ontzettend traumatisch voor kinderen,' zegt Rashid Javed, een medewerker van Plan Pakistan, 'Het water komt boven de heupen en het blijft regenen. De vallei werkt als een trechter nu de rivier de Indus blijft overstromen. Iemand die ik sprak had over alsof je staat in een vliegtuigpropellor'. Plan Pakistan zorgt ook dat kinderen hun traumatische verhaal kunnen werken door direct kindbeschermingsprojecten en psychosociale hulp te bieden in de opvangkampen.

Uw hulp is ook hard nodig. Koop nu een noodpakket in de webwinkel van Plan Nederland. Met uw bijdrage kan Plan meteen aan de slag in die gebieden waar uw hulp het hardst nodig is. Plan Pakistan zorgt voor gezondheids-en hygiënekits, schoon drinkwater, warme maaltijden, kindbescherming en psychosociale hulp in 3 regio's van Zuid Punjab en 3 districten in de provincie van Sindh.

Elke bijdrage helpt en is van harte welkom!

Stort op ING 8800, onder vermelding van Noodfonds Pakistan