Politie Gelderland-Midden

Eigenaar vermiste loterijfiets gezocht

Publicatiedatum: 4-8-2010 15:43:58

WAGENINGEN - Naar aanleiding van een onderzoek van de vernieling van een aantal fietsen is de politie op zoek naar de eigenaar van een aangetroffen `postcodeloterijfiets'. De fiets zou in de nacht van zondag op maandag 26 juli door twee verdachten in de gracht bij het Emmapark nabij het centrum zijn gegooid. Bij het dreggen kwam deze fiets boven water. Er is geen aangifte gedaan van diefstal. Het betreft een vrij nieuwe witte fiets met groene spatborden. De rechtmatige eigenaar kan de fiets op het politiebureau in Wageningen ophalen. De fiets is niet ernstig beschadigd geraakt. (082585)

De politie berichtte vorige week over de aanhouding van twee verdachten van de vernieling van meerdere fietsen (zie persbericht hieronder).

Twee aanhoudingen wegens vernieling aan fietsen WAGENINGEN - De politie heeft op 26 juli rond 02.30 uur twee personen aangehouden op verdenking van vernieling van een aantal fietsen. De politie kreeg rond die tijd een melding van een getuige die een aantal jongens had gezien, die vernielingen zouden hebben gepleegd aan een aantal fietsen op het Emmapark en daarna wegliepen. Nabij de Troelstraweg zagen politie-ambtenaren nog een aantal fietsen op straat liggen. In de buurt liepen een aantal jongens die voldeden aan het signalement. De jongens werden aangesproken en aangehouden. De politie sluit niet uit dat er nog andere personen betrokken waren bij de vernielingen. De aangehouden verdachten komen uit Wageningen en Ede en zijn respectievelijk 21 en 23 jaar oud. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844.
(082585)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---