Rechtbank Zutphen


Tussenbeslissingen in zaak vechtpartij met dodelijke afloop Den Elterweg in Zutphen

Zutphen, 4 augustus 2010 - De rechtbank maakt op woensdag 18 augustus bekend welke beslissingen zij neemt op de verzoeken van de advocaten van de drie verdachten. Het verzoek om de voorlopige hechtenis van de 19-jarige verdachte op te heffen heeft de rechtbank afgewezen. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij aan de Den Elterweg in Zutphen die uiteindelijk leidde tot de dood van een 18-jarige jongen.

De advocaten verzochten verder onder andere om aanvullende getuigenverhoren, de opnamen van de verhoren van de verdachten en een reconstructie van de gebeurtenissen op 9 mei. Deze verzoeken werden woensdag 4 augustus tijdens een pro-formazitting gedaan.

Rechtszaak
Twee jongens (19 en 16) en een meisje (17) worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij aan de Den Elterweg in Zutphen op 9 mei 2010. Na de vechtpartij zouden de verdachten het slachtoffer op de weg hebben achtergelaten waarna hij zou zijn aangereden door een auto. De 18-jarige jongen overleed in het ziekenhuis. De twee jongens zitten in voorlopige hechtenis.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 4 augustus 2010 Naar boven