Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 04-08-2010

Op de bon vanwege openbare dronkenschap

BERGEN OP ZOOM: Een 58-jarige man uit Bergen op Zoom kreeg
proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Dat gebeurde dinsdagmiddag 3 augustus 2010 om 17.00 uur.
De dronken man zat op een bankje aan het Piusplein. Alle flatbewoners van het Piusplein zaten eerste rang op hun balkon op de momenten dat hij zijn blaas moest legen.
De politie kwam in actie na klachten van omwonenden. De 58-jarige man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau voor het opmaken van een proces-verbaal. De dronkaard hield zelf vol dat hij beslist niet dronken was. Toch kon hij ook in het ophoudlokaal van de politie zijn plas niet ophouden. De man kreeg uiteindelijk een bekeuring vanwege openbare dronkenschap. Hij werd gezien zijn toestand op zijn woonadres aan familie overgedragen.
De caravan op het Berkenpad ( achter parkeerplaats winkelcomplex) waar hij verbleef is weggehaald. De gemeente heeft dinsdagavond de caravan uit hygiënische overwegingen
weggesleept ter voorkoming van verdere overlast en ordeverstoringen.

Arrestaties na openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom deed aangifte van mishandeling. Het geweld vond plaats op dinsdagmiddag 3 augustus 2010 om 16.45 uur in de Anemoonstraat. Het slachtoffer wees twee broers uit Bergen op Zoom aan als daders. Hij verklaarde dat hij door de beide verdachten (34 en 28) geschopt en geslagen was.
De toedracht tot het geweld zou mogelijk liggen in een (zakelijk) conflict. De aangever liep verwondingen op aan zijn gezicht en achterhoofd.
Beide arrestanten werden overgebracht naar het politiebureau. Uit het vervolg onderzoek bleek dat alleen de 34-jarige verdachte klappen had uitgedeeld. Tegen hem is een dagvaarding opgemaakt voor de
terechtzitting.

Jongen opgepakt voor diefstal van benzine en diefstal/heling scooter

BERGEN OP ZOOM: Een 13-jarige jongen kwam met een bromfiets tanken bij een pompstation aan de Wouwestraatweg. De knul gooide dinsdagavond 3 augustus om 20.45 uur zijn tank vol voor een bedrag van 10,-. De pompbediende vertrouwde de situatie niet, ging naar buiten en sprak de jongen aan. Het bleek dat hij geen geld bij zich had om de benzine af te rekenen. De knaap zei vervolgens dat hij zijn vader zou gaan halen en ging er vervolgens hardlopend vandoor. Hij werd echter achterhaald en aan de politie overgedragen. De agenten bekeken ook de scooter waar hij op reed. De gemotoriseerde tweewieler had geen kentekenplaat en ook het contactslot was. De 13-jarige jongen werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld en werden zijn ouders geïnformeerd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-08-2010 16:39 | © Regio Midden en West Brabant |