Gemeente Goedereede


Derde strandvoorziening voor mindervaliden

De gemeente Goedereede plaatste enkele weken geleden een gehandicaptenplateau op het strand bij de Brouwersdam. Op 4 augustus opende de heer E. Tuk, wethouder economie en openbare werken, officieel het gehandicaptenplateau. Dit plateau bevindt zich bij de strandovergang ter hoogte van de trailerhelling bij de Brouwersdam.

Een lange helling leidt naar het gehandicaptenplateau op het strand. Dit plateau ligt tussen de hoog- en laagwaterlijn. Afhankelijk van het getijde kan de mindervalide bezoeker vanaf dit plateau direct het water in gaan.

De realisatie van het plateau is mede tot stand gekomen dankzij subsidie van de Provincie Zuid-Holland. Ook de samenwerking tussen het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) en de gemeente Goedereede gaf een positieve impuls aan dit project. Het PGGO is dan ook zeer ingenomen met de nieuwe voorziening.

Ook wethouder Tuk is erg blij met het nieuwe plateau. "Het plateau geeft een positieve impuls aan de recreatiemogelijkheden voor mindervaliden op het strand", aldus een enthousiaste wethouder.

De gemeente Goedereede plaatste al eerder twee voorzieningen op de stranden van Ouddorp: Platenbanen bij strandovergangen Westerduinpad en Brouwersdam "De Kous". De platenbanen geven toegang tot aan de hoogwaterlijn van de stranden. Op deze wijze kan de mindervalide bezoeker zich midden op het strand begeven. Op beide locaties zijn ook strandrolstoelen aanwezig, waarmee men tot aan de zee kan rijden.