Gemeente Waterland

04 augustus 2010

Voortgang werkzaamheden transportsysteem afvalwater

Om in de toekomst de steeds toenemende hoeveelheid afvalwater in onze gemeente te kunnen blijven verwerken, is optimalisatie van het transportsysteem voor afvalwater in Waterland noodzakelijk. Voor dit omvangrijke project zijn en worden in Monnickendam diverse werkzaamheden uitgevoerd. Eind juli is het werk aan de gemalen Kooizand en Zwaluwtong al voltooid. Begin augustus worden de boringen voor de nieuwe persleidingen van het afvalwatersysteem afgerond.

Op 18 augustus 2010 begint de volgende fase van het project. Dan wordt gestart met de vernieuwing van het gemaal Markgouw aan de Hermanus Reyntjeslaan en de aanleg van een nieuw boostergemaal bij de Lijnbaan/Nieuwpoortslaan. De uitbreiding van de rioolwaterzuivering (RWZI) bij Katwoude is ook een onderdeel van het project.. Daarvoor zijn de werkzaamheden begin juni gestart. Tenslotte beginnen het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Edam-Volendam en de gemeente Waterland in september met de aanleg van de nieuwe persleidingen in het landelijk gebied.

Na voltooiing van alle werkzaamheden is het transportsysteem nagenoeg "toekomst-proof". En is het risico van wateroverlast veel minder geworden. Tevens kan voldaan blijven worden aan de aangescherpte milieueisen.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Waterland bieden inwoners de gelegenheid om op een inloop spreekuur vragen te stellen. Het spreekuur is elke woensdagmiddag, van 13.00 uur tot 15.00 uur en wordt gehouden in de directieruimte op het Galgeriet 8. In de tweede en derde week van de Bouwvak (van 26 juli tot 16 augustus) worden er geen werkzaamheden verricht en is er ook geen spreekuur.
---