Ingezonden persbericht

Maarsbergen, 4 augustus 2010

Nu ook live KNVB Beker, Jupiler League en in HD
Eredivisie Live breidt
aanbod verder uit
Voetbalzender Eredivisie Live gaat sterk verbeterd en uitgebreid zijn derde seizoen in. Met een exclusief aanbod van nog meer live voetbal uit de KNVB Beker en de Jupiler League, een HD kanaal en op termijn een 'Eredivisie Live Gemist' service is het nationale voetbalkanaal klaar voor een spannend en succesvol voetbaljaar 2010 - 2011. Ook de programmering om de wedstrijden en wedstrijddagen heen wordt uitgebreid. Wilfred Genee en Johan Derksen nemen weer geen blad voor de mond in 'Doordekken' en iedere zondagavond is het nagenieten van het speelweekend in '90 Minutes' met Humberto Tan.

Eredivisie Live ontwikkelt zich komend seizoen nog verder richting een complete, nationale live voetbalzender. Met iedere speelronde alle Eredivisie wedstrijden live in de huiskamer, gepresenteerd door vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan en met deskundige analyses van onder anderen Jan van Halst, Jaap Stam en Guus Hiddink. Het voetbalaanbod is voor komend seizoen nu nog verder uitgebreid zodat er heel de week door veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien is.

KNVB Beker en Jupiler League: exclusief op Eredivisie Live
Met ingang van komend seizoen is de strijd om de KNVB Beker tot aan de kwartfinale exclusief te volgen op Eredivisie Live. Om de nationale bekerstrijd tot in detail te volgen zijn de fans dus bij Eredivisie Live aan het enige juiste adres. Vanaf de kwartfinales worden er ook bekerwedstrijden op het open net uitgezonden, maar uiteraard is ook dan het bekertoernooi nog rechtstreeks te zien op Eredivisie Live. Ook worden met ingang van komend seizoen alleen op Eredivisie Live iedere maandag en vrijdag de beste wedstrijden uit de Jupiler League rechtstreeks uitgezonden. En natuurlijk blijven ook dit seizoen de UEFA Europa League en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje te volgen op de nationale live voetbalzender.

Club TV: nu nog meer clubs
Het komend seizoen bieden maar liefst 14 Eredivisie clubs een eigen Club TV programma op Eredivisie Live. Het laatste nieuws van en over de club, met unieke sfeerreportages. Club TV opent deuren die voor anderen gesloten blijven: PSV, Ajax, Feyenoord, ADO, AZ, De Graafschap, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, NAC Breda, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse en Willem II.

90 Minutes, met Humberto Tan
Anderhalf uur lang nagenieten van de laatstgespeelde speelronde! Met samenvattingen van alle wedstrijden, het doelpunt van de week, de man of the match, exclusieve interviews en beelden uit de kleedkamer. Iedere zondagavond om 20.30 uur op Eredivisie Live, gepresenteerd door Humberto Tan.

Doordekken, met Wilfred Genee en Johan Derksen
Wilfred Genee en Johan Derksen kijken op geheel eigen wijze naar het voorbije speelweekend in 'Doordekken'. Iedere zondag om 22.00 uur op Eredivisie Live.

Eredivisie Live HD: haarscherp beeld en geluid
Nieuw dit seizoen is dat Eredivisie Live ook in HD wordt aangeboden. En dat betekent live voetbal kijken met haarscherp beeld en geluid, wel tot vijf keer scherper dan voorheen.

Eredivisie Live Gemist
Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live veel extra's te zien. Alle samenvattingen, de mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Met de uitgebreide service van 'Eredivisie Live Gemist' kijkt men naar alle programma's wanneer dat het beste uitkomt. Naar verwachting zal 'Eredivisie Live Gemist' eind 2010 beschikbaar zijn bij de verscheidene TV aanbieders.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van onder aderen Jan van Halst, Jaap Stam en Guus Hiddink. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere zondag biedt '90 Minutes' een compleet overzicht van het speelweekend beschouwen Wilfred Genee en Johan Derksen na in 'Doordekken'. Eredivisie Live is bij verscheidene TV aanbieders ook in HD te ontvangen.