Dienstenbond CNV

Nieuws

3 augustus 2010

Wijzigingsvoorstellen cao Banden- en Wielenbranche

In de maand juli heeft u de gelegenheid gekregen om door middel van een enquête aan te geven wat u belangrijk vindt voor een nieuwe cao voor de Banden- en Wielenbranche. De volgende stap is de vorming van een voorstellenbrief. In de bijlage bij deze Info vindt u hiervan alvast een concept. Laat ons weten wat u van de voorstellen vindt! Kunt u zich hier helemaal in vinden of heeft u nog goede aanvullingen? CNV Dienstenbond kijkt uit naar uw reactie!

De indruk van CNV Dienstenbond is, dat er momenteel sprake is van enig herstel van de economische situatie binnen de sector. Hierdoor zou er wat ons betreft een basis moeten zijn voor betere cao afspraken. In de eerste onderhandelingsronde zal hier vast en zeker meer duidelijk over worden.

Omdat de onderhandelingen al in september beginnen, vlak na `de derde dinsdag van september', leek het CNV Dienstenbond verstandig om nu eerst met een beknopte concept voorstellenbrief te komen die vooral hoofdlijnen beschrijft. Het arbeidsvoor-waardenbeleid voor 2011 zal pas na Prinsjesdag, ergens in het najaar, worden gepresenteerd en met de bijgaande voorstellenbrief heeft CNV Dienstenbond de ruimte ingebouwd om eventuele aanpassingen c.q. aanvullingen te doen als het nieuwe arbeidsvoorwaardenbeleid dit noodzakelijk maakt.

Zoals aangegeven vindt u bij deze Info de conceptvoorstellen voor uw cao. "Concept" voorstellen, omdat u het laatste woord hierin heeft. Bij de totstandkoming van dit concept hebben wij ons gebaseerd op de teruggestuurde en ingevulde enquête formulieren van onze leden én het Arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond.

Graag zien wij uw reactie op onze concept wijzigingsvoorstellen voor 24 augustus aanstaande retour, zodat wij weten met welke voorstellen wij de onderhandelingen in kunnen gaan. We realiseren ons dat dit, ook gezien de vakantietijd waarin we zitten, kort dag is, maar daarom is er nu ook de mogelijkheid om per e-mail te reageren: m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl. Mocht u geen e-mail adres hebben dan kunt u natuurlijk ook reageren door het bijgaande reactieformulier ingevuld aan ons terug te zenden.

Reageer allen!

Indien u naar aanleiding van deze Info vragen en/of opmerkingen heeft kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer: 010-2651111 of m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.