Gemeente Boekel


Intrekken bouwvergunningen

Intrekken bouw- en sloopvergunningen in de Gemeente Boekel

Door de gemeente Boekel worden bouw- en sloopvergunningen verleend. Meestal wordt er snel uitvoering gegeven aan de bouw- of sloopvergunning door middel van het uitvoeren van deze werkzaamheden. Soms gebeurt het echter dat er geen gebruik wordt gemaakt van een verleende bouw- of sloopvergunning.

Het is ongewenst deze bouw- en sloopvergunningen in stand te laten zonder dat er verder uitvoering aan wordt gegeven. Op basis van de Woningwet en de Bouwverordening van de gemeente Boekel hanteert de gemeente de richtlijn dat er binnen 26 weken na de vergunningverlening gestart moet zijn met de nieuwbouw, de verbouwing of de sloop en dat er een regelmatige voortgang van de werkzaamheden moet zijn.

Vanaf 1 september 2010 worden houders van vergunningen die meer dan 2 jaar geleden zijn verleend en waar tot op heden nog niet is gestart met de werkzaamheden aangeschreven. Ook vergunninghouders waar de afbouw al meer dan 2 jaar stil ligt ontvangen een brief. In de brief krijgen vergunninghouders een termijn van maximaal 2 maanden gegund om alsnog te starten met de werkzaamheden. Daarna zal de vergunning worden ingetrokken. Vergunninghouders kunnen schriftelijk reageren (dit heet een zienswijze indienen) tegen het voornemen tot intrekking van de vergunning. In deze zienswijze kan men aangeven waarom het niet mogelijk is geweest om met de werkzaamheden te starten of het werk af te ronden. Zonder motivatie is de gemeente bevoegd de bouw- en sloopvergunning in te trekken.

Tegelijkertijd zal de gemeente handhavend gaan optreden tegen geplaatste units die er langer dan 5 jaar staan. Er bestaat een mogelijkheid tot verlenging, maar dan moet de gemeente toestemming geven.

Vergunninghouders die naar aanleiding van dit bericht hun situatie onder de aandacht willen brengen worden uitgenodigd gebruik te maken van het formulier Motivatie voor uitstel intrekking bouw- en sloopvergunningen gemeente Boekel. Het formulier is te downloaden via deze website onder Formulieren of te verkrijgen aan de balie van het gemeentehuis te Boekel, St. Agathaplein 2.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Boekel, de heer W. Janssen (tel. 0492 - 326800).