Gemeente Oirschot

Handige voorleeshulp op www.oirschot.nl
Easi

Â

Voor mensen die niet of niet goed kunnen lezen of die moeite hebben met de Nederlandse taal is het begrijpen van tekst op een website vaak behoorlijk lastig. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de handige voorleeshulp BrowseAloud. Met dit gratis voorleesprogramma kunt u de teksten op een website laten voorlezen. De website van de gemeente Oirschot heeft sinds 26 juli ook de mogelijkheid om tekst te laten voorlezen. Zo wordt een bezoek aan www.oirschot.nl, ook voor mensen die moeite hebben met de geschreven tekst, een stuk leuker!

Hoe werkt het?

Het programma BrowseAloud is gratis en heel eenvoudig te downloaden via www.oirschot.nl. U herkent het aan de titel 'Voorleeshulp' rechtsonder op de website. Wanneer u hierop klikt kunt u de voorleeshulp installeren op uw computer. Als dit gelukt is kunt u de voorleeshulp gebruiken voor alle websites die op BrowseAloud zijn aangesloten, waaronder www.oirschot.nl. Maar ook de website van het Jongerenpanel www.jpo.nu, de site van de jonge mantelzorgers
www.jongemantelzorgersoirschot.nl en de site van de Kempengemeenten www.kempengemeenten.nl.

Â

De voorleeshulp leest niet alleen de tekst op de website voor, maar laat ook met een tweekleurige muiscursor zien wat er voorgelezen wordt. U kunt het programma volledig naar uw wensen aanpassen door de voorleessnelheid te wijzigen, een vergrotingsvenster te openen of het lettertype en -grootte te veranderen. BrowseAloud is niet alleen bedoeld voor mensen met een visuele handicap. Ook voor dyslectici en anderstaligen maakt de voorleeshulp het bezoeken en begrijpen van www.oirschot.nl een stuk makkelijker.

Â

Voor meer informatie over BrowseAloud kunt u contact opnemen met de Afdeling Voorlichting, e-mail voorlichting@oirschot.nl, telefoon (0499) 583 333.